GDJE DANAS IZAĆI?

Skriveni biser Adventa: ovdje nema gužve, atmosfera je dobra, a hrana odlična

Tražite li mjesto na otvorenom gdje ćete provesti Badnjak s ekipom, razmislite o Adventu u prolazu

Prolazeći centrom grada ovih smo dana zalutali u dvorište hotela Jägerhorn u zagrebačkoj Ilici i naišli na pomalo skriven, a svakako pažnje vrijedan adventski kutak. Zašto? Zato što ovdje nema gužve, atmosfera je više nego dobra, a hrana još bolja. Ovdje ćete, naime, naći jednu kućicu s hranom, i to onu restorana Barrel, dvije kućice s pićem, dovoljno stolova za kojima u miru možete uživati u hrani i piću, a pritom se nećete neprestano osvrtati i laktovima sudarati s drugima koji su ovdje iz istog razloga.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Na Barrelovoj kućici, koja se nalazi na putu prema Gornjem gradu, pojesti možete nekoliko različitih jela, među kojima se nalaze buncek štrudla s otkoštenim buncekom, kobasica u pecivu, pašticada u street food varijanti, burger te malo drugačija štrudla od jabuke. Odabrali smo prva tri slana jela te štrudlu i odmah po kušanju štrudlice s buncekom proglasili apsolutnim favoritom.

U pitanju je jelo koje spaja otkošteni buncek i krumpir upakirane u domaće vučeno tijesto, a poslužuju ga uz umak od hrena i kupus salatu. Cijena jela je 7 eura, što nam se čini poštenim za dovoljno zasitnu porciju moćnog, taman slanog bunceka u malo drugačijoj formi od one na koju smo navikli. Hrskave izvana, mekane, gotovo kremaste iznutra, ove štrudlice naša su topla preporuka ako se ovih dana nađete na Adventu u prolazu.

image
Advent U Prolazu Instagram/

Kobasicu poslužuju s umakom s ukiseljenom gorušicom, hrskavim lukom i kupusom, cijena je 6,50 eura i u pitanju je zbilja obilna porcija koja će zasititi i one jako gladne, dok je pašticada od mekih komadića junećih obraza s njokima od buče, pestom od sušenih rajčica, mousseom od paškog sira i korabicom konkretno toplo jelo koje može biti dobra zamjena za ručak ili večeru. Cijena je 11,50 eura.

image
Advent U Prolazu Instagram/
image
Advent U Prolazu Instagram/

Posebno nam se svidjela i štrudla od jabuke s karameliziranim jabukama, domaćim tijestom koje između slojeva sadrži kombinaciju meda i maslaca i koja cijelom jelu daje posebnu toplinu, a sve zajedno poslužuju s kremom od vanilije i tonke te sladoledom od cimeta. Osim što izgleda prilično elegantno, posebice s obzirom na to da je u pitanju jelo s adventske kućice, ovaj desert jedan je od boljih koje smo ove godine na zagrebačkom Adventu imali prilike kušati. Porcija je poveća, vrlo lako je možete podijeliti i na dvije osobe, a cijena je 8 eura.

image
Privatna arhiva

Osim hrane, ovdje možete popiti i kuhano vino ili gin, prošetati stepenicama do Gornjeg grada ili se zadržati u dvorištu hotela Jägerhorn i u pomalo čarobnom ambijentu uživati u skrivenom dijelu užurbanog, gužvovitog Adventa. Više informacija potražite na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:43