NOVA SLASTIČARNICA

Sladoled najpoznatijeg proizvođača na svijetu sada na kuglice možete isprobati i u Splitu

 Nikola Vilic/Cropix
U Splitu svečano otvorena slastičarna Häagen-Dazs na adresi Hrvojeva 9, u Splitu

Na adresi Hrvojeva 9 u Splitu ovih je dana otvorena slastičarnica Häagen-Dazs, brenda koji slovi za jednog od najpoznatijih proizvođača sladoleda na svijetu.

Vlasnik splitske slastičarnice Miroslav Blažević povodom otvorenja obratio se gostima te rekao kako mu je dugogodišnja želja bila otvoriti slastičarnicu u Splitu te dodao kako je plan istaknuti se već prepoznatom kvalitetom.

image
Nikola Vilic/Cropix

"To je jednostavno najukusniji sladoled na svijetu. Sladoledi se spravljaju s minimalnom količinom (svega 22-28% udjela) zraka kako bi se dobila iznimno kremasta, baršunasta tekstura. I svi sastojci su vrhunske kvalitete i prirodni", objasnio je i dodao kako će se od 25. srpnja do 2. kolovoza sladoled moći kupiti po 20 posto nižoj cijeni kako bi se na pravi način proslavilo otvorenje.

image
Nikola Vilic/Cropix

Osim sladoleda nudit će i svježe pečene waffle, čokoladni lava kolač te slastice pod nazivom Macadamia Crunch i Brownie Explosion. Tu su i ledena pića sa sladoledom, hladni frape od kave s macaron keksima i druge slastice.

Dobro je dodati i kako je prvi Häagen-Dazs otvoren u Zagrebu krajem 2020. godine, u Cesarčevoj ulici, te kako od tada terasu lokala, neovisno o godišnjem dobu, još nismo vidjeli praznu. Ovdje također nude sladolede u različitim okusima, poput primjerice, belgijske čokolade, dulce de lece, makadamije, okus maslaca od kikirikija s komadićima keksa i red velvet cheesecake sladoled. Osim na kuglice prodaju ga i u pakiranjima od 250, 500 mililitara ili jedne litre, a okuse koje ćete ponijeti kući možete birati sami.

Brend Häagen-Dazs utemeljili su Reuben i Rose Mattus, a prva slastičarnica otvorena je 1976. u Brooklynu. Od tada pa do danas Häagen-Dazs je otvorio slastičarnice u cijelom svijetu u kojima svake godine 54 milijuna posjetitelja konzumira oko 744 milijuna kuglica.

Više od pola stoljeća Häagen-Dazs je vrlo strog po pitanju kvalitete svojih namirnica. Tako primjerice jagode za njihove sladolede dolaze iz Poljske, jer sadrže najmanji udio vode. Jedna sezona bila je klimatski vrlo teška i samim time nisu nabavili potrebne jagode te sladoleda od jagode nije bilo u ponudi. Svi proizvodi dolaze iz samo jedne, jedine tvornice u blizini francuskog Arrasa, otkud dolazi i mlijeko koje koriste u proizvodnji.

image
Marko Miscevic/Cropix/
image
Marko Miscevic/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 07:21