JESTE LI GA PROBALI?

SLADOLED OD PIVA: U zagrebačkoj slastičarnici Orijent odnedavno možete kušati sladoled sasvim neočekivanog okusa!

Nešto novo!

Jedna od slastičarnica koja radi svoje sladolede od početka do kraja je Orijent na zagrebačkoj Maksimirskoj cesti 34, koja na istoj adresi nudi sladolede i slastice još od 1936. godine kada ju je osnovao Zulfi Tahiri. Starije su generacije vodile Orijent do 1987. kad su obiteljski posao preuzele kćeri gospodina Tahirija, Ildeza i Šeherezada Tahiri, udana za Ivana Sučevića koji također sudjeluje u vođenju slastičarnice.

- Po struci smo ekonomistica i pravnica, ali ljubav prema slastičarstvu, kreativne mogućnosti koje pruža te želja da tvrdoglavo nastavimo obiteljsku tradiciju prevagnule su i eto nas još uvijek u Maksimirskoj - rekle su nam sestre.Ljeto je nezamislivo bez sladoleda, a mi ponudu stalno mijenjamo, ovisno o sezoni. Dakako, stalno su u vitrini klasici poput vanilije i čokolade, ali sestra i ja volimo istraživati, igrati se okusima i sastojcima, stalno smišljamo nešto novo - rekla nam je Šeherezada.

U popularnoj zagrebačkoj slastičarnici odnedavno možete kušati sladoled sasvim neočekivanog okusa. Naime, svoje mjesto u njihovoj škrinji domaćih sladoleda zanimljivih aroma našao je i onaj s okusom piva! Ovaj bezalkoholni sladoled nastao je pomoću IPA pive pivovare Nova Runda, a njegov slatko-gorkasti okus možete kombinirati s kuglicama sladoleda s okusom crnog sezama, kukuruzne zlevanke sa sirom ili ljute Bloody Mary.

Jeste li ih već isprobali? Ako jeste javite nam dojmove!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:44