Malo drugačiji sladoled!

Sladoledne rolice iz Pule koje će vas osvojiti!

Nedavno sam u potrazi za novim i drugačijim slasticama naišla na slastičarnicu Flaviani Desserts iz Pule i njihove ručno rađene sladoledne rolice. Odlučila sam iskoristiti sve prednosti društvenih medija i novih tehnologija, javiti se djevojkama te saznati priču koja stoji iza ovog kreativnog proizvoda s domaćeg terena.

Vlasnice slastičarnice su Jelena Burić i Gordana Botić, dugogodišnje prijateljice i radne kolegice koje su bile uvjerene da je ponuda sladoleda u Puli prilično jednolična te da njihov grad može bolje, točnije da kroz iskustvo i vještine koje imaju, one gradu mogu ponuditi nešto novo i drugačije. Gordana je već imala iskustva u izradi sladoleda i slastica, a Jelena u osmišljavanju projekta i njihovoj realizaciji. Sada se samo trebalo baciti na posao!

Inicijalna ideja je bila prodaja forzen yogurta (smrznutog jogurta), ali su ubrzo na Internetu naišle na tehniku izrade sladoleda na brzozamrzavajućoj ploči od svježeg voća i drugih sastojaka. To se činilo kao izvrsna nadopuna frozen yogurtu s obzirom da se dio dodataka može koristiti i za jedno i za drugo. Tako su odlučile krenuti u sladolednu avanturu.

Sladoledne rolice tipične za Tajland u Hrvatskoj!

Takve rolice od sladoleda uobičajene su na Tajlandu, gdje ih pripremaju na uličnim štandovima. Izrađuju se na brzozamrzavajućoj ploči koja radi po principu rashladnog uređaja te vrlo brzo zamrzava sladoled na -30°C stupnjeva.

Na tu ploču izlije se baza za sladoled (koju nabavljaju od provjereno dobrih talijanskih proizvođača te same obogaćuju još nekim sastojcima po vlastitoj recepturi uz nekoliko grama ljubavi!), dodaju sastojci po želji gosta i špatulama miješanjem i sjeckanjem izrađuje sladoled.

Potom se razvuče na ploču u tankom sloju i od njega naprave rolice. Izrada traje otprilike dvije do tri minute.

Slatke brige prilikom izbora dodataka!

U svoju sladolednu rolicu možete umiješati sezonsko voće (malina, dinja, breskva, banana, šumsko voće), Nutellu, čokoladne kekse, kavu, sušenu smokvu te maslinovo ulje s bijelim tartufom. U punoj ljetnoj sezoni najtraženije su rolice od sezonskog voća poput malina te šumskog voća, a među mlađom populacijom najpopularniji su Nutella i čokoladni keksi.

Osim rolica, u ponudi imaju i točeni sladoled, frozen yogurt i sweet cream koji nude u kombinaciji s voćem, žitaricama i bombonima, ice pops ledene lizalice, voćnu salatu, prirodnu limunadu i tursku kavu.

Ove dvije poslovne žene i prije svega prijateljice, su iznimno sretne što su uspjele ostvariti svoju ideju i otvoriti malu, ali slatku slastičarnicu koja odražava upravo njih dvije i njihov stil poslovanja. ''Ono što je na kraju dana najvažnije jest činjenica da iz dana u dan svojim sladoledima uveseljavamo ljude koji su oduševljeni i tehnikom izrade i okusima!'' – ističu Gordana i Jelena.

Djevojke su prepune ideja i planova za sljedeću godinu. Planiraju se dalje razvijati, educirati i uvoditi nove proizvode te stvoriti jedan prepoznatljiv brend kvalitete u slastičarstvu.

Sretno djevojke!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:03