HIT KOD KOLODVORA

Slana zlefka s kuhanim buncekom, limunada od izabele, orahnjača ili pita od jabuka za 75 kuna

 Neja Markicevic/Cropix/Privatna Arhiva/
Nakon što se javnosti predstavio potpuno drugačijim konceptom slastičarnice, u ponudu uvodi i više nego zanimljiv brunch

Od otvorenja Gibanice, nove slastičarnice na zagrebačkoj Branimirovoj, prošlo je nepunih mjesec dana, a 22-godišnji vlasnik Filip Matok već nas je u nekoliko navrata uspio iznenaditi novitetima. Filip je, naime, otvorio mjesto za sve one koji vole uživati u klasičnim slasticama poput mađarice, zlevanke i medene pite, a zatim uz njih, gostima ponudio i moderne varijante napravljene od istih sastojaka. U Gibanici tako od samog početka za cijenu od 27 do 30 kuna gosti mogu uživati u čak dva kolača. Osim toga, nudi i obiteljske tarteve te prhke blagdanske kekse, a od danas u Gibanicu možete svratiti i po brunch.

image
Neja Markicevic/Cropix/

Nakon dugog promišljanja, kako nam je rekao, Filip je svojim gostima odlučio ponuditi autentične zalogaje kakve i sam najbolje poznaje. U spajanju okusa i namirnica pomogao mu je mladi chef Jurica Jantolek pa su tako zajedno osmislili "Slanu zlefku" s kuhanim dimljenim buncekom, kiselim kupusom, majonezom od hrena i salatom te "Šeničnjaču", beskvasnu pogačicu od čvaraka s kremom od sira i buče, crumbleom od čvaraka, tostiranim bučinim sjemenkama i ukiseljenim lukom. Uz to, sjajan novitet je i okusom bogata limunada od izabele koju smo svojevremeno i sami isprobali.

image
Privatna Arhiva/

"Chef Jurica Jantolek i ja smo prijatelji pa je bilo logično da i njega uključim u ovu priču s obzirom na to da smo oboje iz Zagorja i da poštujemo tradiciju te je želimo i prenijeti našim gostima", rekao nam je Filip te otkrio kako je u ponudu uveo i štrukle koji se naručuju unaprijed, a kupci ih potom završavaju kod kuće.

image
Privatna Arhiva/

Dodao je i kako zainteresirani u Gibanici svakodnevno od 10 do 14 sati mogu naručiti brunch box u kojem se nalazi jedno slano jelo, limunada od izabele te dnevni kolač. Trenutno je to orahnjača, odnosno pita od jabuke. Cijena brunch boxa je 75 kuna, a od idućeg tjedna bit će dostupan za narudžbu i putem Wolta. Za više informacija zapratite Gibanica Instagram profil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:25