KOKTELI U ZAGREBU

Slavni hotelski bar novo je mjesto gdje možete kušati impresivne bezalkoholne koktele

Voditelj bara u najpoznatijem zagrebačkom hotelu Vjenceslav Madić osmislio je novu koktel kartu u kojoj mogu uživati doista svi

Vijest da je Vjenceslav Madić, jedan od doajena domaće miksologije, preuzeo zagrebački Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar prošlog ljeta je u medijima prošla neopravdano nezamijećeno, u valu izvještaja s brojnih događanja i manifestacija koje se neprestano odvijaju u samom hotelu. Jasno je da Esplanadin marketinški tim radi jako dobro svoj posao i ulaže veliki trud kako bi ovu instituciju zagrebačkog hotelijerstva uveo u novo doba, što dovodi do toga da se, na zadovoljstvo svih, sve veći broj građana upućuje upravo u Esplanadu na doručak, ručak u bistrou ili pak Orient Express popodnevni čaj.

image
Lili Bašić

Zahvaljujući novom bar menadžeru Vjenceslavu Madiću, među brojnim razlozima zašto vrijedi svratiti u Esplanadu barem na sat vremena sada se nalaze i dobro razrađeni kokteli. Madić, poznatiji na sceni kao Master Kishoni, od svog je dolaska osmislio kartu autorskih koktela, kojoj je sada dodao i pet novih opcija. Posebnost tih novih pet jest da spadaju u kategoriju bezalkoholnih miješanih pića odnosno napitaka s niskim postotkom alkohola (LABV kokteli), čime Esplanada odgovara na potrebe sve većeg broja gostiju koji traže složena pića nakon kojih ne moraju brinuti smiju li sjesti za volan ili ne.

image
Goran Jakuš
image
Lili Bašić

U posljednje dvije do tri godine gosti klasičnih, ali i hotelskih barova sve se više priklanjaju opcijama s niskim postotkom alkohola, kao i napitcima koji ga uopće nemaju. To pritom ne znači da ne žele uživati u dobro promišljenom piću, što je zadalo barmenima diljem svijeta izazov kako osmisliti kompleksna, a izvrsno izbalansirana pića koja će zadovoljiti sve zahtjevniju publiku. Madić je tome doskočio kombinirajući arome i okuse svježe cijeđenih sokova, kvalitetnih bitera i kordijala, a priznaje i da nerijetko zaviri u Esplanadinu kuhinju kako bi eksperimentirao i s namirnicama poput bijele čokolade, kokosovog vrhnja i slično. Svoje bogato međunarodno iskustvo Madić je iskoristio kako bi u Esplanadu donio komadić atmosfere svjetskih metropola, a kroz koktele kao što su Smoked margarita (aromatizirana destilirana voda MeMento Green, Paragon Rue Berry kordijal, hladno prešani sok od nara, celera i jabuke, sirup od agave i dimljena sol) ili pak Megroni 9,3 ‰ (Savoia Americano Rosso aperitivo, aromatizirana voda MeMento Classic, Paragon Rue Berry kordijal, korica zapečene naranče).

image
Goran Jakuš

„Nova linija koktela donosi senzacionalne spojeve od organskih sastojaka, bez alkohola ili s manjim udjelom alkohola, bez šećera i glutena, s potpuno prirodnim i aromatičnim okusima, na bazi fine bezalkoholne mediteranske destilirane aromatične vode MeMento posvećene miksologiji, te prirodnih hladno prešanih sokova s veganskim certifikatom. Mogu reći da bezalkoholni kokteli pritom pružaju detoksikacijski učinak i iznimno su hranjivi za organizam jer obiluju prirodnim sokovima koji sadrže visokovrijedne nutrijente, vitamine i minerale”, objasnio je Madić na predstavljanju koktela.

image
Rajan Milosevic
image
Lili Bašić

Dok ćete Madićeve autorske koktele platiti do 12,50 eura, cijene bezalkoholnih i nisko alkoholnih pića kreću se do 11,50 eura po čaši. Esplanade bar otvoren je svakog dana od 8:30 do 2:00. Hrana se poslužuje od 12:00 do 0:30, dok je popodnevni čaj Orient Express u ponudi od 12:30 do 18:30.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:15