GDJE IZAĆI U ZAGREBU

Sljedeća dva tjedna u popularnom parku isprobajte jela čak 6 poznatih hrvatskih chefova

 Matej Grgić/
U parku tik do Rougemarin restorana iduća dva tjedna isprobajte zalogaje Marija Mihelja, Vida Nikolića, Marina Medaka i drugih

Jedno od omiljenih mjesta za druženje na otvorenom u Zagrebu, Rougemarin Park, ponovno je spojio dobru zabavu i opuštanje uz hranu i piće daleko od gradske gužve. Ljetna sezona još nije gotova i upravo je obogaćena za gastro događaj pod imenom Chef‘s Park, koji će trajati sve do 11. rujna.

image
Matej Grgić/

U kuhinji Rougemarin Parka, naime, ovih se dana kuha odlična gastronomska ponuda. Šest poznatih hrvatskih chefova i dugogodišnjih gastro lica koji su složili signature menije idućih dana vladat će popularnim zagrebačkim parkom. Mario Mandarić, međunarodno priznati chef koji niže samo uspjehe, ravno iz Splita donosi zero waste rješenja. Kuhar s liste Forbers 30 under 30, ove je godine dobio preporuku za Michelin vodič, a u Chef‘s Parku predstavio se burgerom od govedine i biftek tartarom te domaćom tjesteninom s govedinom.

image
Matej Grgić/

I dok će jedan Mario Mandarić posjetitelje osvojiti jelima od govedine, Mario Mihelj iz restorana El Toro odvest će sve goste na putovanje do Latinske Amerike i Španjolske. Dugogodišnji zaljubljenik u latinsku kuhinju servirao je taco de pollo s pico de galo salsom, uz avokado kremu, hrskavi kikiriki te dodatak korijandara i čilija. Osim mesa, pripremio je i ceviche mariniranu bijelu ribu s kremom od batata i limete s kiselom ljutikom i kukuruzom.

image
Matej Grgić/

Isključivo riblju priču pripremio je Il ponte by Stjepan Vukadin, sudac u Masterchefu i jedan od poznatijih mladih chefova hrvatske gastro scene. U Rougemarin Parku tako možete probati njegov burger od tune, tuna tartar i nenadmašivu pašticadu od tune s palentom.

image
Matej Grgić/

Vid Nikolić, kuhar koji je naučio Hrvate modernom fusionu, na Chef‘s Parku predstavlja 4 ukusna jela - Katsu piletinu s rižom, salatama, katsu umakom i mladim lukom, Tuna poke, također s rižom, mariniranom tunom, mungo klicama, surimi salatom, wakame, ukiseljenim đumbirom i krastavcima. Pripremio je jelo i za vegetarijance, Vege poke te Shrimp laksa, posebnu egzotičnu igru okusa.

image
Matej Grgić/

Naravno, nijedno dobro gastronomsko putovanje u Rougemarin Parku ne može proći bez Marina Medaka. Vlasnik poznatog zagrebačkog restorana RougeMarin u zadnje dvije godine postao je zaštitno lice ugostiteljstva u Hrvatskoj, a u Chef‘s Parku postat će zaštitno lice brzih snackova poput Taleggio & Salsa burgera, Bresaola Siciliana Pizze i Janjećeg shisha & tzatziki Somuna.

image
Matej Grgić/

Šlag na kraju, preneseno i doslovno, vrhunski je pastry chef. Kao ime koje stoji iza slastičarnice Le Kolač, Robert Hromalić složio je slatki meni koji sadržava 2 kategorije proizvoda - pržene pite sa različitim punjenjima te 3 signature kolača. Ice Cream Pie pita s hladnim punjenjem u tri različita okusa te kolačima iz standardne ponude, dobili su još jednu "konkurenciju" - flan čokoladu – veganski kolač bez glutena i laktoze.

image
Matej Grgić/

Druženje uz dobru hranu ne može proći bez dobre glazbe za koju će bit zaduženi brojni gostujući DJ-i i koncerti. Tako vas očekuju 1.9. otkačeni Scifidelity Orchestra, a 8.9. Mihael Kvorka trio. Detaljan raspored i program događanja dostupan je na službenoj Facebook stranici Rougemarin Parka i Instagram profilu Rougemarin Parka. Radno vrijeme je od 17 do 23 sata radnim danima, a vikendom petak i subota čak do ponoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:00