Složenac od tikvica i krumpira

Istina, nebo je tmurno, ali tikvica još ima. Nikad dovoljno recepata za njih pa zato evo još jednoga koji će cijela obitelj sigurno obožavati. Čak i oni najizbirljiviji jer ovdje zaista nema nikakve egzotike.

  • 2-3 tikvice
  • 5 krumpira
  • 1 punomasno kiselo vrhnje
  • mesnata panceta
  • 200 g sira cheddar
  • 1 jaje
  • maslac
  • sol i papar
  • mesnata panceta
  • timijan

Krumpir ogulite i izrežite ga na tanje ploške. Tikvice operite, nemojte ih guliti i izrežite ih na tanje kolutove. Pancetu izrežite na tanke ploškice. Posudu za pečenje namažite maslacem. Slažite složenac počevši s krumpirom, na njega stavite plošku pancete, pa na nju tikvicu, pa opet krumpir i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Posolite, popaprite i pospite timijanom. U zdjeli pomiješajte jaje s vrhnjem, malo posolite i popaprite pa tom smjesom prelijte složenac. Naribajte cheddar ili neki drygi masni topivi sir i pospite ga po cijeloj površini složenca. Možete sve posuti i naribanim parmezanom. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata, dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Jedite složenac uz zelenu salatu, a nju pomiješajte s rajčicom, malo origana i češnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 00:32