TV VIJESTI

Snimljen je dokumentarac o Wolfgangu Pucku, mogao bi oduševiti ljubitelje serijala Chef‘s Table

 Wolfgang Puck Facebook /
Život austrijskog chefa postao je glavna tema dokumentarca koji su snimili kreatori Netflixovog Chef‘s Tablea

Austrijski chef s američkom adresom poznat je zbog svojih brojnih talenata pa tako, osim što se svrstava među najpopularnije chefove na svijetu, Wolfgang Puck također je i restorater, ali i glumac. Stoga i na čudi činjenica da je upravo njegov život postao glavna tema novog dokumentarca koji snimaju kreatori Netflixovog superpopularnog serijala Chef's Table.

Dokumentarac se fokusira na Puckov životni put, a najavljen je kao iznimno emotivna priča o jednom od najpopularnijih američkih chefova, piše portal Fine Dining Lovers. Ovaj je svestrani chef, naime, rodnu Austriju napustio je još kao tinejdžer, a s 24 godine već je kuhao u Hollywoodu. Tamo je otvorio i svoj prvi restoran Spago, a ubrzo zatim počeo se pojavljivati na malim ekranima. Od tada je izbacio i svoju liniju kulinarskih pomagala, pisao kuharice, posljednjih 20 godina vodi i službeni catering za Oscare, bio je prvi stalni chef u američkom showu "Good Morning America", a ima i svoju zvijezdu na holivudskom Walk of Fame. No, kako pišu mediji, njegov je privatni život zbog poslovnih uspjeha često patio i upravo je to jedan od segmenata na koji su kreatori dokumentarca odlučili obratiti posebnu pažnju.

"Wolfgang je na scenu stupio na način na koji to nije učinio niti jedan chef prije njega. Pokazao je koliko dobro chef može ispričati priču, biti učitelj i prijatelj", rekao je redatelj David Gelb i dodao kako mu je bila iznimna čast stvarati dokumentarac o takvom čovjeku.

Kako je najavljeno, dokumentarac bi se trebao početi prikazivati 25. lipnja na Disney Plus kanalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:43