JOŠ LIJEPIH VIJESTI

Specialty kava hrvatskog brenda Kava 37 odnedavno je dostupna u Chicagu,Los Angelesu i Barceloni

 Marko Marinković
Ako vam se bilo koja od navedenih lokacija čini predalekom da biste ih fizički posjetili uvijek možete naručiti kućnu dostavu

Marko Marinković i Ivana Čirjak fotografski su dvojac koji su 2017. otvorili coffee bar/shop Kava 37 na Hvaru. Tako su omogućili da se na otoku konačno popije šalica dobrog espressa ili filter kave koristeći Chemex ili pak V60 (različiti načini pripreme filter kave). Uz hvarski lokal imaju još jedan u Splitu gdje se nalazi i pržionica. Jedna od svježijih vijesti jest da se kava ovog obiteljskog brenda može popiti u Los Angelesu, Chicagu te Španjolskoj. Naime, specialty kava brenda Kava 37 dostupna je u američkim lokalima Dayglow coffee shopa, te u Barceloni u People specialty coffee shopu što su Španjolci s ponosom objavili i na svojim društvenim mrežama.

image
Marko Marinković

Pomalo nostalgične fotografije koje dominiraju njihovim društvenim mrežama i službenom stranicom vraćaju vas u neka druga vremena. Nećemo reći nužno bolja, ali zasigurno vremena kad nisi gledao na sat imaš li vremena jednostavno uživati u dobroj kavi s dragom osobom. Priprema kave složen je proces stoga je edukacija od ključne važnosti, a njima su u prikupljanju znanja pomogli Matija Hrkać, suvlasnik Cogito Coffee Roastersa, obiteljskih prijatelja i pržioničara iz Orich Coffee Roastersa što je ujedno i jedna od prvih pržionica u Dalmaciji.

image
Marko Marinković
image
Marko Marinković

Ako vam se bilo koja od navedenih lokacija čini predalekom da biste ih fizički posjetili uvijek možete naručiti kućnu dostavu specialty kave čija se cijena kreće od 75 do 85 kuna za 250 grama kave. Također, moguće je odabrati opciju kako želite samljeti kavu te ona može biti pogodna za pripremu espressa, turske kave, te Aeropress, Frenchpress, Filter ili Moku. Važno je govoriti i o porijeklu kave te za sada imaju u ponudi imaju sedam različitih vrsta kave iz primjerice Kolumbije, Costa Rice, Brazila ili Conga. Ipak, ovo je prilično općenita geografska odrednica koja nije nužno sinonim za kvalitetnu kavu, ali na njihovoj stranici svaka je kava detaljno opisana s kojeg položaja dolazi i radi li se o farmi koja podržava organski uzgoj. Istaknuta je i paleta okusa karakteristična za pojedinu kavu pa će oni koji vole voćnije note vrlo vjerojatno izabrati kavu s kolumbijske organske farme Willingtona Gutierreza. Izvrsnost njihove sirovine nagrađena je priznanjem „Siembra y Cosecha“, za izvrsne performanse u sjetvi i berbi, uzgoju kave i upravljanju kvalitetom. Kavu koja dolazi s područja Nacionalnog parka Virunga jednako je pogodna za pripremanje espressa i filter kave. Farma se nalazi na granici s Ugandom, Ruandom i Burundijem, a budući da je upravo ovo područje stalnih sukoba i napada, mnogi lokalni uzgajivači bore se s egzistencijalnim problemima.

image
Marko Marinković
Marko Marinković

Osim kave, vrijedno je znati da putem njihovog webshopa možete kupiti i opremu za pripremu kave poput V60 aparata za pripremu filter kave, moku, žlicu za cupping, mlinac ili možda knjigu. Dostava je moguća u cijeloj Hrvatskoj, a narudžba bi trebala stići u roku od 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:10