Jako kul!

Svi su oduševljeni novim konceptom! U popularnom restoranu sami birate što i kako da vam pripreme

Uje Oil Bar u Dominisovoj ulici nudi gostima da sami biraju ulov i kušaju kreativne pikulece mladog chefa

Uje Oil Bar, smješten u Dominisovoj 3 u Splitu, jedan je od najprepoznatljivijih restorana na splitskoj obali, s bogatom poviješću koja traje gotovo dvadeset godina. Ovaj restoran poznat je po tome što neprestano uvodi novitete i širi svoju ponudu, a posljednji korak u tom smjeru je otvaranje male ribarnice unutar samog objekta. Gosti sada imaju priliku sami izabrati svježu ribu, školjke i druge morske delicije, a potom odlučiti i kako žele da im se pripreme u posebno opremljenoj kuhinji, što je dodatno obogatilo iskustvo posjeta ovom mjestu.

image
Press/Uje Oil Bar Split

Osim klasične ponude, ovdje se organiziraju degustacije maslinovih ulja, posebne večere za manji broj gostiju (chefs table), a u sklopu objekta nalazi se i trgovina s raznim vrstama maslinovih ulja i delikatesama. Restoran se prostire kroz čak sedam međusobno povezanih prostora, što omogućuje raznovrsnost ponude i doživljaja za svakog gosta.

image
Press/Uje Oil Bar Split

Posebnu pažnju privukla je nova ribarnica, za koju je osmišljen poseban meni. Njega potpisuje Jakov Botteri, mladi kuhar koji je prošlog ljeta imao priliku učiti od Hrvoja Zirojevića, jednog od najpoznatijih dalmatinskih chefova i velikog promotora dalmatinske kuhinje. Njegov utjecaj vidljiv je i u Uje Oil Baru, gdje je bio prisutan na otvorenju ribarnice i podržao mlade kuhare.

image
Press/Uje Oil Bar Split

Jakov Botteri, nakon stažiranja kod Zirojevića, zaljubio se u dalmatinsku kuhinju i odlučio svoje znanje pretočiti u kreativne male zalogaje. U ribarnici Uje Oil Bara nudi tzv. pikulece, odnosno male morske zalogaje, inspiriran idejom chefa Dine Galvagna koji je u restoranu Pikulece pokušao uvesti koncept fine dining tapasa u dalmatinskom stilu. Danas su pikulece zaštitni znak ovog dijela ponude i predstavljaju razigran i moderan pristup tradicionalnim namirnicama.

image
Press/Uje Oil Bar Split
image
Press/Uje Oil Bar Split

Na meniju ribarnice ističu se korneti punjeni foie grasom i tuna tartarom, kornet s tartarom od bijele ribe, profiteroli s paštetom od bijele ribe, kamenice s perlama od limuna, oyster shot u Bloody Mary koktelu, gazpacho i razne marinade. Ponuda se stalno mijenja i nadopunjuje, ovisno o dnevnom ulovu, a Botteri svakodnevno priprema nova jela, što gostima omogućuje uvijek svježe i zanimljive zalogaje.

image
Press/Uje Oil Bar Split

Uje Oil Bar mjesto je gdje se susreću tradicija i inovacija, a svaki posjet nudi novo iskustvo za ljubitelje dobre hrane i autentičnih dalmatinskih okusa, pa ga vrijedi posjetiti ako se ovog ljeta nađete u blizini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
20. srpanj 2025 21:35