Zabava na otvorenom

Split Spring se vraća u grad, ali ove godine prvi puta na novoj lokaciji

 Damira Kaladžić i Franko Kelam
Omiljeno splitsko gastronomsko-festivalsko događanje neće biti u Đardinu, već uz zidine Dioklecijanove palače

Spomen Split Springa u Splitu izaziva ono po čemu je Split zapravo najpoznatiji, a to je - istinska emocija. Gastronomsko-festivalsko događanje Split Spring by Staropramen koje je u pet godina osvojilo srca Splićana ponovo se vraća i to ove godine na novoj lokaciji, u nešto drugačijem ambijentu nego do sada. Naime, nakon četiri godina održavanja u Đardinu i atmosfere piknika seli se u obližnju Hrvojevu ulicu gdje se transformira u pravo street okruženje. Uz prekrasne zidine Dioklecijanove palače i predivnu kamenu vizuru, na sam korak od Rive - Split Spring donosi kombinaciju vrhunskog street fooda i odlične zabave i atmosfere. Prije svega, ovaj je festival prepoznat kao mjesto na kojem se Splićani vole družiti, kao mjesto koje u potrazi za sadržajem posjećuje sve više turista, a onda i mjesto na kojem neki od ponajboljih splitskih ugostitelja pripremaju odličan street food.

image
Damira Kaladžić i Franko Kelam

Od 11. do 21. svibnja tako će svi Splićani, ali i brojni turisti kojih je grad prepun moći uživati u street food specijalitetima nekih od najboljih i najpoznatijih splitskih ugostitelja. Artičok čiji su cannolli jedan od razloga zbog kojeg Splićani jedva čekaju Split Spring, Šug koji "na ulicu" donosi uvijek pravu tradicijsku kuhinju i razne tećade i gregade, Mazzgoon čiji Tonys burger zadovoljava i najzahtjevnija nepca, Corto Maltese čiji su bunovi i rižoto "pi*kin dim" prijašnjih godina stvorili vojsku obožavatelja. Uje Oil bar nudit će komišku pogaču i nešto "na žlicu", Pinku fish&wine kamenice i pjenušac, Pandora Greenbox donosi vegansku varijantu burgera od cikle, a Galerija food sprema nova iznenađenja:

image
Damira Kaladžić i Franko Kelam
image
Damira Kaladžić i Franko Kelam
image
Damira Kaladžić i Franko Kelam

Bit će tu i Misto sa svojim šarenim burgerima i koktelima pa Make Maka čiji se poke prodaje kao lud, tu je i Begs plant based street food koji po festivalima diljem Hrvatske promovira plant based prehranu, Biberon grill koji će udovoljiti svim željama ljubitelja roštilja, The Daltonist bar koji donosi pravi morski street food poput fritta mista i ukusnih koktela te simpatični gosti iz Varaždina - American bar Dollar koje Splićani obožavaju, jednako kao i njihove burgere.

image
Damira Kaladžić i Franko Kelam

Split Spring tako petu godinu za redom tijekom čak jedanaest dana donosi spoj nekih od najkreativnijih splitskih ugostitelja, vrhunskog street fooda, sjajne zabave i odlične atmosfere! Ne propustite posjetiti ga od 11. do 21. svibnja u Hrvojevoj ulici koja će u tom periodu biti nezaobilazna gradska lokacija. Ulaz je besplatan, a radno vrijeme je od 12 do 23 sata, te vikendom do ponoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:22