MEĐUNARODNI STUDIJ

Spoji strast s karijerom i osvoji vrijednu stipendiju za Aspirin studij Gastronomije u Splitu ili Zagrebu!

David Skoko i studenti

Aspira organizira prvi međunarodni studij Gastronomije u Splitu i Zagrebu, koji obrazuje buduće chefove i menadžere hrane i pića. Upravo u suradnji s Visokom školom Aspira odlučili smo nagraditi i razveseliti stipendijom jednog zaljubljenika u gastronomiju.

Aspira provodi ovaj studijski smjer zbog sve izraženije potrebe za kvalitetnom edukacijom u području gastronomije koja Hrvatskoj, kao receptivnoj destinaciji, osigurava konkurentu prednost. U svijetu i Hrvatskoj, potražnja za profesionalnim kuharima bitno je porasla, a to Vam završetkom studija Gastronomije jamči posao. Kako i ne bi, kada Aspirini studenti uče od najboljih hrvatskih i stranih chefova poput Davida Skoke, Brace Sanjina, Ivana Pažanina, Damira Tomljanovića, Hrvoja Zirojevića, Damira Modrušana te zvijezda talijanske gastro scene čiji su restorani nagrađeni s tri Michelinove zvjezdice - Vicenza Guarina i Robera Ceree i mnogih drugih.

Što možeš osvojiti?

Visoka škola Aspira u suradnji s Dobrom hranom odlučila te nagraditi stipendijom u iznosu od 60 000kn za studij Gastronomije koji traje tri godine, a čijim završetkom stječeš 180 ECTS bod. Svoju stipendiju možeš iskoristiti na Aspirinim studijima u Splitu ili Zagrebu, što ćeš odlučiti sam.

image
David Skoko i studenti
Hrvoje Golubic

Što još dobivaš?

Studenti Gastronomije stručnu praksu odrađuju u najprestižnijim restoranima i hotelima u Hrvatskoj i inozemstvu, među kojima se ističu Monte, Pelegrini, Zinfandel, Castello di Spaltena te La Capinera u Taorminu, Italija. Svaki semestar odlaze na terensku nastavu i upoznaju hrvatske gastro i vinske regije, a omogućeno im je sudjelovanje na brojnim domaćim i međunarodnim gastronomskim događanjima.

Praktični dio nastave odvija se u suvremeno opremljenom kuhinjskom praktikumu gdje studenti, svaki na svojoj radnoj jedinici, rade uz upute chefova mentora. U radu se koriste suvremenom tehnologijom te preko video monitora prate proces nastajanja jela.

Švicarski Culinary Art Switzerland, sastavnica prestižnog Swiss Education Group, u potpunosti je priznala diplomu studijskog programa Gastronomije i omogućila Aspirinim studentima nastavak studija po prilagođenim uvjetima i stjecanje dvostruke diplome.

image
Ivan Pažanin i studenti
Mario Durkic

Studij Gastronomije na Visokoj školi Aspira u Splitu i Zagrebu

U posljednjih nekoliko godina gastroturizam preuzima sve važniju poziciju u turističkoj ponudi Hrvatske i jedan je od najdinamičnijih i najkreativnijih segmenata turizma. Otvara se veliki broj restorana, a postojeća ponuda podiže se na viši nivo. Upravo zbog toga Aspira je kreirala prvi međunarodni studij Gastronomije kako bi omogućila školovanje budućim chefovima i menadžerima hrane i pića koji će biti nositelji razvoja ovog dijela turističke ponude Hrvatske. Studij traje tri godine, organiziran je prema Bolonjskom procesu i završetkom se stječe 180 ECTS bod. Studij se provodi i u Splitu i u Zagrebu pa studenti sami mogu odlučiti u kojem gradu žele pohađati nastavu.

Studij Gastronomije omogućuje studentima da nauče tajne gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja te ih upoznaje s poviješću različitih svjetskih kuhinja. Završetkom studija naši studenti postaju jedni od prvih menadžera u gastronomiji u Hrvatskoj jer osim kulinarskih vještina, na studiju stječu i znanja iz područja marketinga, vođenja financija, upravljanja ljudskim resursima te su u potpunosti spremni za izradu poslovnog plana. Poslovi koje će studenti studijskog usmjerenja Gastronomija biti u prilici obavljati obuhvaćaju zanimanja poput: menadžer odjela hrane i pića, šef kuhinje restorana ili hotela, menadžer ugostiteljskog objekta, organizator gastro manifestacija, catering menadžer, banquet menadžer, kreator menua, brand menadžer u gastronomiji, marketing menadžer u ugostiteljstvu, recenzent za ugostiteljske časopise, kritičar hrane, stručnjak za sljubljivanje hrane i pića, kuhar, instruktor škole kuhanja, sommelier, menadžer kvalitete hrane, menadžer ljudskih resursa u gastronomiji, stručnjak za izradu poslovnih planova ugostiteljskih objekata …

image
Ivan Pažanin i studenti
Mario Durkic

Studenti Gastronomije od prve godine u najmodernijem kuhinjskom praktikumu uče od istaknutih domaćih i inozemnih stručnjaka. Među mentorima se izdvajaju nositelji tri Michelinove zvjezdice Roberto Cerea i Vincenzo Guarino, Emanuele Scarello, Dino Galvagno, Tomaž Kavčić, Antun Nišević, Braco Sanjin, Ivan Pažanin, David Skoko, Damir Tomljanović, Zdravko Tomšić, Hrvoje Zirojević … uz mnogi drugi velikani ugostiteljstva koji na tjednim radionicama predstavljaju suvremene trendove u gastronomiji.

Najvažniji dio studijskog programa je stručna praksa koja se provodi od prve godine studije u prestižnim restoranima i hotelima u Hrvatskoj i inozemstvu, poput restorana Monte, Pelegrini, Zinfandel, Zrno soli i mnogi drugi. Nerijetko stručna praksa naših studenta prerasta i u trajno zaposlenje, a čak 97 % studenta nakon završetka studija pronađe posao u struci ili nastavi školovanje.

Terenska nastava i putovanja

Studenti Visoke škole Aspira svakog semestra imaju organiziranu terensku nastavu u kojoj upoznaju hrvatske gastro i vinske regije, a na posljednjoj godini studija odlaze na studijsko putovanje u Italiju gdje u prestižnom i nagrađivanom restoranu uče od vrhunskih stručnjaka. Omogućeno im je sudjelovanje na svim važnim gastro događanjima i kongresima, poput nedavno održanog međunarodnog gastro kongresa Chef's stage u Šibeniku.

Jednako tako, švicarski Culinary Arts Academy, sastavnica prestižnog Swiss Education Group je u potpunosti priznala diplomu studijskog programa Gastronomije i omogućila Aspirinim studentima nastavak školovanja na prestižnom švicarskom fakultetu i dobivanje dvostruke diplome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:45