Spremni za najjednostavniju čokoladnu tortu?

Nadamo se da imate pola sata!
Nadamo se da imate pola sata!

Ovo je najjednostavniji recept za čokoladnu tortu. Možete ju ispeći kad vam padne šećer u pola noći , za prigode u školi na koju ste možda zaboravili i treba vam stvarno brzo rješenje ili jednostavno želite nešto jako slatko. Stiže recept:

Biskvit

  • 150 g oštrog brašna pomiješanog s 1 vrećicom praška za pecivo
  • 30 g kakaa
  • 175 g muscovado šećera
  • 175 g omekšalog maslaca
  • 3 jaja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 50 g otopljene tamne čokolade

Krema

  • 200 g omekšanog maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g otopljene tamne čokolade

/ Getty Images/Rubberball
Close-up of chocolate cake on a fork

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite pleh za pečenje. Sve sastojke za biskvit pomiješajte zajedno u posudi i miksajte dok ne dobijete homogenu kremu. Ako vam se smjesa čini pregusta dodajte nekoliko žličica vode i ponovno sve izmiksajte. Smjestu stavite u pleh za pečenje i pecite 30 minuta. Zatim ostavite 5 minuta da se “odmori”.

Za kremu pomiješajte maslac, šećer i čokoladu te miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Nakon čega ju razmažete po biskvitu. Ako želite tortu na više katova. Dobiveni biskvit oprezno prepolovite koncem na dva dijela, a kremu jednolično rasporedite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 13:20