NE PROPUSTI OVO

Squid Game, Arty Fish i Pink Panther, ne nabrajamo Netflixove hit serije nego jela Plavog podruma

 Privatna Arhiva/
Do kraja listopada imate mogućnost kušati tri slijeda za dvije osobe po cijeni od 700 kuna

Squid Game, Arty Fish i Pink Panther - ne, ne nabrajamo nove Netflixove hit serije nego jela s posebno kreiranog menija čuvenog opatijskog Plavog podruma za manifestaciju Passion week. Ista uključuje tri slijeda bez pića po cijeni od 700 kuna za dvije osobe. Rezervacija stola moguća je direktno kontaktiranjem restorana, a plaćanje Mastercard karticom je obavezno.

image
Berislava Picek/


- Ma, što da vam kažem, popularnost serije 'Squid Game' došla nam je kao naručena – smije se Daniela Kramarić, vlasnica restorana.

image
Matija Djanesic
Matija Djanesic/


- Taman su kvarnerske sipe u top formi, a i samo naše jelo zapravo je svojevrsna igra, kako sam naziv kaže, jer rižoto nije crn, kako to obično biva. U svijetlom je umaku, poslužen s crnom pjenicom i tagliolinima od sipe koji su pokriveni crnim gelom, a jelo dolazi s uputstvom 'pomiješaj me i pocrnit ću' - objašnjava Daniela Kramarić. Ovaj menu kreirali smo u Plavom podrumu specijalno za “Passion Week”.

image
Arhiva Plavi Podrum/


Osim spomenutog, u meni uključuje i Arty Fish - filet plemenite ribe u krusti od orašastih plodova, riblji fond, crni aioli, karfiol te desert Pink Panther što je kombinacija jagoda, Valrhone Opalys bijele čokolade i oraha.

image
Privatna arhiva
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Mi smo prije dva mjeseca kušali Arty fish i Pink Panthera i svidjelo nam se oboje. Iako je hrana ukusna, a ambijent vološćanske vale romantičan, ono najbolje u Plavom podrumu ipak je servis u što ćete se uvjeriti sami kad ih posjetite. Rijetko tko može nadmašiti savršene ugostiteljske vještine Daniele Kramarić i njezina tima. Ona je srčana, ali odmjerena, zna pogoditi vino koje obožavaš uz tek dvije spomenute riječi, a u tome je slijedi i njezin tim. Njihova vinska karta je iznimna, što ne čudi s obzirom na to da je Daniela iskusna sommelierka, a prošle su godine nagrađeni kao restoran s najboljom vinskom kartom po izboru Dobrih restorana od strane sommeliera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:45