ROŠTILJ 2.0

Srijedom iza posla svratite na show cooking na otvorenoj vatri, steakove, koktele i nastupe DJ-a

Na terasi Oxbo restorana hotela Doubletree by Hilton u Zagrebu svake srijede od 18 sati odvijat će se sjajan program

Zamaman miris roštilja i igra vatrenih plamičaka očarali su malenu, šarmantnu terasu poznatog restorana Oxbo, koji djeluje unutar zagrebačkog hotela Double Tree Hilton. Iako smještena u srcu poslovne zone, na križanju Vukovarske i Radničke u Green Gold tornju, zelenilom skrivena oaza mira još jednom nam je dokazala zašto gurmani iz cijelog grada dolaze po nove majstorije vrhunskog chefa, glavnog kuhara restorana Marinka Topalovića.

image
Darko Tomas/
image
Darko Tomas/

Ugostili su nas na prvom od brojnih sličnih događaja koji namjeravaju organizirati svake srijede – PopUp BBQ, pravi festival hrane napravljene isključivo na „živom” roštilju. Nismo se razočarali. Štoviše, chef Marinko, skroman i samozatajan čovjek koji se najbolje osjeća kada poput muhe leti oko sastojaka i pazi na svaki detalj, priredio nam je pravu gozbu.

image
Darko Tomas/
image
Darko Tomas/

Večera je uz koktele od tekile te crno i bijelo vino počela gotovo zaboravljenim specijalitetom, pečenom koštanom srži uz goveđi tartar simpatično poslužen na goveđoj kosti. Bila je to uvertira u rapsodiju okusa koja je stigla na idućem tanjuru. Rib eye steak od vrhunske govedine bio je savršeno pečen na vatri, hrskav izvana i sočan iznutra, a stigao je u pratnji prženih trakica luka, krumpira te samo blago posoljenog kukuruza sa grilla. Iako pečeni kukuruz imamo priliku pojesti u gotovo svakom kvartu, na ulici, rijetkost ga je vidjeti u ovakvoj kombinaciji te se savršeno uklopio i zaokružio ovaj roštilj.

image

Pečena koštana srž

Darko Tomas/
image

Pečene breskve sa sorbetom od maline

Darko Tomas/
image

Pečeni kukuruz, paprike s grila, biftek.

Darko Tomas/

Iako smo vjerovali da više nema mjesta za desert, breskve sa roštilja bile su pravi hit među posjetiteljima ove jedinstvene večere. Praćene sorbetom od maline, umakom od vanilije i „puslicama”, koje su također još jedan pomalo zaboravljeni specijalitet, klizile su niz nepce.

image
Darko Tomas/

Salatni bar posebna je priča. Bogat raznovrsnim, svježim i pečenim povrćem, ali i katkad neuobičajenim kombinacijama, poput lisnatog povrća sljubljenog s pršutom, sirom i pečenim batatima, zadovoljit će i one sladokusce koji nisu toliki zaljubljenici u govedinu, ako takvi postoje.

image
Darko Tomas/

Čak ni dosadna kiša, koja je prijetila da će upropastiti zabavu, nije uspjela pokvariti večer jer je, idealno, prestala baš u trenucima kada su na stolove stizali prvi tanjuri, a društvo se uz glazbu odlično zabavljalo do kraja večeri.

Organizatori nam govore kako je sve ovo bila samo najava ekskluzivnih večera u kojima će Zagrepčani i gosti moći uživati svake srijede, po cijeni od 250 kuna. Chef Marinko Topalović za njih će pripremati hranu uživo, a uvjerili smo se da se radi o atraktivnom procesu gdje se na vatru stavljaju samo najbolji komadi govedine. No, menu će se svakog tjedna mijenjati i biti iznenađenje za one koji se odluče probati ove vrhunske delicije. Diskretno doznajemo da je već iduće srijede na meniju tomahawk beef steak, ali i još mnogo atraktivnih tanjura iz Topalovićeve kreativne radionice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:34