ZALTO ČAŠE

STAKLENA REMEK DJELA: Fuzija umjetnosti i funkcionalnosti u vinskoj čaši!

 Marko Todorov / Hanza Media
Već na prvi dodir i pogled, Zalto čaše nas osvajaju svojim sofisticiranim dizajnom i nevjerojatnom finoćom među prstima.

Djeluju toliko tanke i krhke, no, istovremeno su čvrste, otporne i stabilne. Potpuno su prirodni proizvod. U njima nema olova što rezultira manjom težinom i većom fleksibilnošću stakla, a ujedno se ne magle u perilicama suđa za koje su savršeno adaptirane. Restorani ovjenčani Michelinovim zvjezdicama poput French Laundry, Per Se, Eleven Madison Park, Le Bernadin, The Fat Duck, Noma, već su prepoznali genijalan dizajn i vrhunsku kvalitetu ovih čaša, no upotrebljive su i za kućnu primjenu. Mi smo ih zamijetili u našem najboljem restoranu, šibenskom Pelegriniju kod chefa Rudolfa Štefana, ali i u Dubravkinom putu, Boškincu i restoranu 360° u Dubrovniku.

Zagreb, 160617.
Restoran Noel.
Poznati sommelier Zeljko Brocilovic Carlos u restoranu Noel odrzao prezentaciju casa Zalto, najboljih casa na trzistu, te novih vina.
Na fotografiji: prezentacija vina.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media

Zalto čaše dolaze od malog proizvođača sa sjevernog dijela Donje Austrije gdje tradicija puhanja stakla seže još u 14. stoljeće. Obitelj Zalto se prije gotovo 100 godina doselila iz talijanskog Murana u Austriju i postavila nove standarde u industriji izrade čaša. Generalni zastupnik i distributer za Hrvatsku je tvrtka Fine Wines čiji nam je vlasnik, jedan od najboljih hrvatskih sommeliera Željko Bročilović Carlos prezentirao opus vinskih čaša Zalto. Svaka je čaša ustima puhana i ručno dorađena u drvenim kalupima virtuoznom vještinom tradicionalnih majstora puhača stakla.

Zagreb, 160617.
Restoran Noel.
Poznati sommelier Zeljko Brocilovic Carlos u restoranu Noel odrzao prezentaciju casa Zalto, najboljih casa na trzistu, te novih vina.
Na fotografiji: case.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media

Denk’Art serija nastala je pod utjecajem Zemlje, tj. inspirirana njenim kutovima nagiba koji su korišteni kao stupnjevi kod zaobljenja čaša, od 28°, 42° i 72°. Tehnička perfekcija oduvijek je bila temelj kreiranja ovih čaša, ali i funkcionalnost. Čaše su kreirane tako da izvuku ono najbolje od vina koje kušamo, od samog okusa do bouqueta. Izuzetno tanke, čine se kao da između vas i vina nema ničega. Osim čaša za bijelo i crveno vino, rade čaše za vodu, šampanjce, desertna i žestoka pića, pivo i naravno dekantere različitih zapremina. Na vinskim degustacijama u kojima sudjeluju i manufakture koje proizvode najbolje vinske čaše, Zalto je redovito u samom vrhu.

Zagreb, 160617.
Restoran Noel.
Poznati sommelier Zeljko Brocilovic Carlos u restoranu Noel odrzao prezentaciju casa Zalto, najboljih casa na trzistu, te novih vina.
Na fotografiji: Zeljko Brocilovic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media

Isto tako, posjetite li renomirane vinske kuće u Champagni ili Burgundiji primijetit ćete da u degustacijskim salama prvenstveno preporučuju kušanje upravo iz ovih čaša. Priuštite si vrhunski ugođaj uživanja u vinu i čašama koje će vas oduševiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:45