U BACKSTAGEU RESTORANA

STALNO USAVRŠAVANJE ZAGREBAČKOG BALONA: Isprobavanje jela s novog menija? Mi to radimo konstantno!

 Marko Miščević
Novi chef restorana Stipan Iličić ekipi rado priprema jela koja će tog dana nuditi i gostima jer još jedna provjera nije naodmet

Petnaest godina biti prisutan na zagrebačkoj gastro sceni nije mala stvar, pa nije ni čudo da se na dobar ručak, pogotovo kada se radi o mesnim delicijama, odlazi u zagrebački Balon. Ali ekipa je odlučila unijeti promjene i kreativno proslaviti rođendan.

- Samim dolaskom chefa Stipana Iličića nastao je zaokret u našoj ponudi - rekao nam je vlasnik Krešimir Ledić probavajući pačja prsa na slatkom crvenom kupusu koja je chef pripremio za ekipu, jer uvijek se probaju aktualna jela koja su na jelovniku.

- Ovaj put ste nas uhvatili kako gablamo prsa, ali uglavnom ekipa više preferira jela na žlicu ili brzinske stvari pripremljene na grilu, pogotovo sada, u ljetnim mjesecima - dodao je chef Stipan Iličić, koji je dosad radio u renomiranim svjetskim i domaćim restoranima (nizozemski De Librije vlasnik je triju Michelinovih zvjezdica).

Pačja prsa na slatkom crvenom kupusu

Marko Miščević

Što se tiče jelovnika, jednostavno više ne želimo nuditi hranu napravljenu od namirnica koje se vade iz ledenice. Obožavam prije posla ići na tržnicu i što se nudi, to imamo na jelovniku. Kada nešto nije u sezoni, toga nema ni u ponudi našeg restorana - istaknuo je Iličić.

Marko Miščević

U Balonu trenutačno rade na “bildanju”, večernje ponude, jer ima li što ljepše za ljetnih izlazaka sjediti na terasi restorana koja je okružena drvećem i zelenilom kao da nisi u Zagrebu i blagovati finu hranu.

- Nudit ćemo večere u tri slijeda za 200-250 kn po osobi i mislim da je to itekako prihvatljivo, a četvrtkom će svirati i bend - dodao je chef koji je u meni restorana uveo i dva vegetarijanska jela, naravno od sezonskih namirnica, otkrivajući nam kako će biti još promjena jer cilj je cijele ekipe osluškivati svakog gosta koji iz Balona jednostavno ne smije izići nezadovoljan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:06