I ništa nije pojeo

Štene ulovilo kradljivce pizze prateći njihov miris kroz gusti promet sve do kućnog praga

Iako mu je samo 10 mjeseci, Bo je trenirani gonič i dio K9 jedinice

10-mjesečni Bo pasmine Bloodhound (Pas Svetog Huberta) novo je pojačanje u policijskoj postaji Gastonia (N.C.), kojoj se u K9 jedinici pridružio u listopadu prošle godine. Iako mlad i zaigran, ovo je već njegov treći uspješno zaključen slučaj u kojem je pravdi priveo svog prvog kriminalca. Slučaj je bio toliko zanimljiv da su ga njegovi ljudski kolege odlučili prepričati medijima putem javnog priopćenja.

Naime, kako je izvijestila gastonska policija, usred bijela dana, nešto iza 11 sati 28. prosinca vozačica DoorDasha (platforme za online naručivanje i dostavu hrane) prijavila je lokalnoj policiji da je opljačkana. Bo je doveden na mjesto zločina, dobro je osjetio miris osumnjičenika, a zatim ga je pratio "kroz gust promet i druge smetnje" sve do kućnog praga. Zanimljivo je to jer je slučaj naoko bilo nemoguće riješiti s obzirom na to da su dokazi lako mogli i "nestati".

image

Bo je dio K9 jedinice

Gastonianc.gov

U policijskom izvješću stoji da je ukradena imovina Pizza Hut Big Box Meal, koji je sadržavao pizze, pileća krilca i grisine, procijenjene vrijednosti oko 30 dolara. Također je navedeno i da je ukradena imovina pronađena, što sugerira da je Bo vrlo brzo i disciplinirano odradio zadatak. Osumnjičeni 18-godišnjak i još jedna neimenovana osoba u istoj kući uhićeni su i optuženi za pljačku.

Nije ovo, kako smo spomenuli, jedini slučaj kad je Bo zadivio. Prije ovog slučaja je ovaj štenac, koji je postao sedmi član K9 jedinice, uspješno pratio dvoje ljudi koji su prijavljeni kao nestali u Gastoniji. Grad je to od oko 80.000 stanovnika. Prvog je Bo pronašao šnjofajući njegovu jastučnicu u staračkom domu iz kojeg se udaljio i našao ga nekoliko blokova od objekta te ga vratio u dom naozlijeđenog. Drugi puta je istom metodom obitelji vratio nestalo dijete, koje se udaljilo od kuće u susjedstvo bez da se ikome javilo.

image

Bo kao štene

Gastonianc.gov

WCNC javlja da je dovođenje Boa iz Kentuckyja, gdje je rođen, u Sjevernu Karolinu koštalo oko 5000 dolara, a briga o njemu stoji oko 2000 dolara godišnje. Nadamo se samo da značajan iznos tog novca odlazi na njegove poslastice, jer ih svakako zaslužuje.

Inače, Bo je jedini pas krvosljednik koji je dio jedinice K9 gastonske policije. Njegovi četveronožni kolege su tri belgijska malinoa, dva njemačka ovčara i jedan nizozemski ovčar, prenosi Food&Wine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:35