Veselje u Iki

Stevo Karapandža, Luka Goleš i Damjan Miletić okupili mnoštvo guštima od ribe

 Press
Idućeg vikenda na istom mjestu organizatori najavljuju manifestaciju "Vino i vruja"

Hotel Villa "Schubert" u Iki je ovog vikenda bio središte gastro događanja "Gušti od ribi" koje je privuklo brojne posjetitelje. Međutim, popularna manifestacija "Vino i vruja" ipak će morati pričekati naredni vikend i bolje vremenske prilike. Cooking show je započeo zalogajima koje je pripremio gastro znalac Damjan Miletić pa se moglo kušati hobotnicu začinjenu kaperima i balzamskim octom od smokava, mariniranu trilju, slane inćune. U isto su vrijeme na terasi restauranta Lungo M. Hotela Ville Schubert Stevo Karapandža i Luka Goleš pripremali su jela na bazi morskih delicija.

image

Stevo Karapandža

Press
image

Luka Goleš

Press

Stevo Karapandža, kuharska legenda poznata i priznata diljem svijeta, pripremao je njoke s morskim plodovima, a kada su njegovi zalogaji podijeljeni posjetiteljima, dodatno je još pripremio i fuže s morskim plodovima. Luka Goleš, sjajan mladi chef Restauranta "Draga di Lovrana" od desetak vrsta ribe pripremio je brodet kojeg je spojio sa zapečenom palentom. Ukupno je tako pripremljeno više od 200 obroka.

image

Služilo se vino odležano godinu dana u ikarskoj vruj

Press

Uz voditelja Bornu Šmera, chefovi su objašnjavali i sam proces pripreme jela, koja su se potom sljubljivala s izvrsnim vinima koje je osigurala Udruga Ikarski Barkajoli. Valja naglasiti kako su u manifestaciji uživali brojni domaći i strani turisti koje su pozdravili opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, direktorica evenata hotela domaćina Tajana Trbović te predsjednik Udruge Ikarski barkajol Vjeko Zahej.

image

Gušti od ribi bili su lijepa uvertira u događanje idućeg vikenda

Press

Podsjetimo, ovoj jedinstveno događanje je sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a nakon ovog događanja višestruko je izražena želja da manifestacija postane tradicionalna, jer se i ovim izdanjem pokazalo kako ovakvih događanja na Liburniji nedostaje.

Vjerujemo da će tako biti i naredne subote, kada će se održati manifestacija "Vino i vruja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:14