ZA MALE I VELIKE

Stigla je prva službena Harry Potter kuharica, napravite čarobne štapiće i munjolike pogače

 Lumen IzdavaštCopyright © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc., WIZARDING WORLD characters, names and related indicia are © & ™ Warner Bros. Enter
Na police domaće knjižare stigla je kuharica koja će posebno razveseliti male, ali i velike

"Taman u vrijeme kad smo se nekako svi pomirili s tim da će nam slastice iz svijeta omiljenog nam čarobnjaka zauvijek ostati nepoznanica, u naše knjižare stigla je zaista jedinstvena knjiga - 'Službena Harry Potter kuharica - Slane i slatke čarolije' u izdanju Lumena. Preveo ju je Marko Maras, a može se kupiti u knjižarama i na webu Školske knjige za 149 kuna", piše Zrinka Korljan za Jutarnji list.

image
Copyright © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc., WIZARDING WORLD characters, names and related indicia are © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc.


Naime, izdavačka kuća Lumen na hrvatskom je jeziku izdala prvu službenu kuharicu iz svjetski poznate franšize. Fanovi omiljenog čarobnjaka tako od sada i kod kuće mogu pripremiti čarobne štapiće, munjolike pogače, slane muffine sove i brojna druga jela. U knjizi se nalazi 43 recepata i svi su inspirirani Harry Potter filmovima, a sam koncept i jela osmislila je Joanna Farrow. Potom je knjigu, kako piše Jutarnji list, pročitala i sama J.K. Rowling te je ona i službeno odobrena.

Također, kako piše Jutarnji, sastojci za pripremu jela iz kuharice prilično su jednostavni i svakodnevni, a na popisu recepata nalaze se i veganska, vegetarijanska i bezglutenska jela. Kako je knjiga namijenjena djeci, uz pojedine se recepte nalaze i upute na što valja pripaziti kod pripreme te kada je najbolje zamoliti odraslu osobu za pomoć.

image
© Lumen Izdavaštvo D. O. O., Zagreb, 2021. Za Djelo Prevedeno Na Hrvatski Jezik./


"Od munjolikih pogača, keksa mačeva Gryffindora i krekera Nimbus 2000 do Hagridovih tvrdih kolačića, pošiljki Nicolasa Flamela i metlobojske pogače, ova čarobna kuharica prepuna je ukusnih recepata koje su nadahnuli filmovi. Prije pečenja treba samo provjeriti ima li svatko od nas sastojke s popisa i sav potreban pribor - kao i bistri um Hermione Granger, nepokolebljivu hrabrost Harryja Pottera (za zahtjevnije recepte) i slavnu ljubav prema hrani Rona Weasleyja! Možda je najvažnije ovo posljednje jer svi su ovi recepti smišljeni da bi nam svima rasle zazubice", poručili su iz Lumena za Jutarnji list.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:31