ŽLICOM U LJETO

STIGLO JE VRIJEME UKUSNIH HLADNIH JUHA: Šest juha koje ne morate kuhati, a mogle bi vas osvojiti!

 Berislava Pice / HANZA MEDIA
Minimalno kuhanja, maksimalno uživanja! Pripremili smo šest juhica punog okusa za koje se nadamo da će vam se svidjeti.
Minimalno kuhanja, maksimalno uživanja! Pripremili smo šest juhica punog okusa za koje se nadamo da će vam se svidjeti.

Oni koji vole egzotična jela i slatkaste okuse nek svakako isprobaju juhu od manga i kozica.

Juha od manga i kozica

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha mango.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Prava ljetna juha je apsolutno ova kombinacija krastavaca, jogurta i komorača. Razgalit će srce posebno ljubiteljima tzazikija, a komorač možete zamijeniti mentom ili koprom.

Juha od krastavaca, jogurta i komorača

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha krastavac
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Nešto između paprenkasto i slatkastog okusa je ova juha od mrkve, naranče i đumbira. Mi nismo štedjeli na đumbiru jer smo zaljubljeni u njega, ali vi ga možete i izostaviti.

Juha od mrkve, naranče i đumbira

Najčešće serviran u Córdobi i Sevilli, proširio se po cijelom svijetu. Neki kažu da se servira čak i u Italiji, s dodatkom octa ili prošeka. Gazpacho. Želite nešto pikantno, a opet ledeno, svakako isprobajte gazpacho.

Gazpacho

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha rajcica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Ova juha svidjet će se svima koji vole nježnu notu orašastih plodova u svojim jelima. Napravili smo juhicu od graška i mente, a malo smo je "podebljali " i tostiranim bademima.

Juha od graška i mente

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha grasak.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Za kraj jedna izdašna, a opet osvježavajuća juha od cikle. Mi smo ubacili jabuku jer nam baš dobro paše, ali ako vam nije omiljena, slobodno ju izostavite.

Krem juha od cikle i jabuka

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha cikla.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 02:52