POGLEDAJTE TRAILER

Stiže film o genijalnom Mauru Colagrecu, fokus je na panedmijskoj godini kad je preispitao sve

 Restaurant Mirazur Instagram/
Pogledajte trailer za dokumentarac o jednom od najboljih restorana na svijetu

Dokumentarac "Reinventing Mirazur" bavi se transformacijom jednog od najboljih restorana svijeta i promjenama kroz koje je prolazio chef Mauro Colagreco sa svojim timom.

U 98 minuta, koliko traje sam dokumentarni film, fokus je na transformativnoj godini u životu Colagreca, koji je došao do točke preispitivanja i ponovnog rođenja njegovog Mirazura, restorana s tri Michelinove zvjezdice smještenog u Mentonu u Francuskoj. Film je snimljen nakon što je pandemija koronavirusa zaustavila rad restorana, a upravo su razdoblje pandemije chef Colagreco i njegova supruga Julia iskoristili za promjene u restoranu. Osim preuređenja samog prostora, odlučili su svojim gostima ponuditi sasvim drugačije iskustvo uživanja u hrani pa su tako stvorili meni u sklopu kojeg pred goste stavljaju plodove svoga rada iz vrta restorana.

Sa svojim je timom chef osmislio koncept koji mu je omogućio da iskoristi najbolje od svakog ploda iz vrta i tako je nastao Mirazurov "Lunar menu", inspiriran prirodnim ciklusom i podijeljen na četiri dijela – korijen, list, cvijet i voće.

Dokumentarac "Reinventing Mirazur" napravili su Frédiani, Ribière, Colagreco, Thomas Augsberger iz Eden Rock Media i Schuyler Ransohoff and Wes Fleuchaus i Front Bernersa, a premijera je održana na San Sebastian Film Festivalu prošlog rujna, piše portal Fine Dining Lovers. Za danas je zakazano prikazivanje ovog dokumentarca i na Tribeca Film Festivalu. U nastavku pogledajte trailer za dokumentarac. Vjerujemo kako će vas barem na trenutak natjerati da razmislite o rezervaciji stola u ovom čudesnom restoranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:42