JEDVA ČEKAMO

Stiže nova sezona omiljene britanske kulinarske emisije "The Great British Bake Off"

 Mark Bourdillon 07831605033/The Great British Bake Off Facebook
Najavljeno je prikazivanje nove sezone jedne od najpopularnijih kulinarskih emisija na svijetu

Ovih dana brojni meniji izvijestili su kako je Channel 4 najavio emitiranje nove sezone omiljene britanske kulinarske emisije – "The Great British Bake Off". U ulozi žirija još uvijek ostaju Paul Hollywood i Prue Leith, voditelji će i dalje biti Matt Lucas i Noel Fielding, a na Facebook stranici objavljeni su i ovogodišnji kandidati.

Popularni serijal emitira se već 12. godinu, a najveću popularnost stekao je upravo zahvaljujući dovitljivim voditeljima, žiriju koji je ozbiljno pristupio svom poslu, ali i formatu koji se ponajviše fokusira na tehnike pripreme i same recepte, za razliku od sličnih emisija u kojima se u prvi plan stavljaju odnosi među kandidatima i stvara dodatna drama.



U originalnom je žiriju, osim Paula Hollywooda, do 2016. godine bila i poznata tv chefica i autorica kuharica Mary Berry, no ona je zbog prelaska showa s BBC-a na Channel 4 odlučila napustiti emisiju i kasnije se našla u ulozi žirija u BBC-jevom "Best Home Cook" te "Best Celebrity Home Cook". Razlog koji je navela bila je, na prvom mjestu, odanost televizijskoj kući na kojoj je godinama stvarala svoju karijeru. Zanimljivo je dodati kako su s Mary Berry otišle i dotadašnje voditeljice, simpatične Mel Giedroyc i Sue Perkins.

"The Great British Bake Off" na Channel 4 počet će se prikazivati 21. rujna, a nadamo se i skorom emitiranju na HRT-u, na kojem smo i proteklih godina pratili ovo uzbudljivo televizijsko kulinarsko natjecanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:05