‘KASNA ZIMA‘

Što kažete na početak ožujka u Koprivnici? Dvije prijateljice spremaju još jedan sasvim poseban gastronomski događaj

Nakon uspjeha s prošlogodišnjim projektom ‘Rana jesen‘, prijateljice Ena i Izabela spremaju novi

Nakon ‘Rane jeseni‘, jedinstvenog gastronomskog događanja koje su u listopadu prošle godine u Koprivnici organizirale prijateljice Ena Čulić i izabela Andrašić, na red je došla i ‘Kasna jesen‘. Dvije prijateljice ovog puta tako najavljuju oproštaj od hladnih dana i nježnu uvertiru u proljeće kroz nekoliko sljedova mikro-sezonalne kuhinje s namirnicama iz ‘koprivničkih nešpricanih vrtova‘. Novo druženje održat će se u subotu, 2. ožujka, a za 14 zainteresiranih gosti kuhat će na otvorenom i, kako kažu, u srcu Koprivnice. Točnu lokaciju gosti će saznati tek nakon rezervacije mjesta, koja se može izvršiti putem njihovih Instagram profila.

"Podijelit ćemo zajednički stol, uživati u domaćoj kombuchi, prirodnom vinu i mirisu kasne zime", najavile su svoj događaj dvije Koprivničanke.

image
Instagram @healthy.on.board/
image
Ena Čulić/privatni Album/

Ena i Izabela inače su prijateljice koje se u rodnoj Koprivnici ponovno sastaju nakon brojnih putovanja i života u drugim gradovima. Ena je tako svojevremeno tri mjeseca provela u Meksiku, u prašumi gdje je učila nove tehnike kuhanja, a inače je kuharica na luksuznim jahtama na kojima, kako nam je rekla, priprema jela od sezonskih namirnica, uglavnom povrća. Izabela je, pak, gastro entuzijastica i poznavateljica vina koju dobro znamo iz zagrebačke specijalizirane trgovine Nesputana vina.

image
Neja Markicevic/Cropix/Privatna Arhiva/Cropix

Enu Čulić svojevremeno smo posjetili i u njezinom domu u Koprivnici, gdje nam je pripremila nekoliko jela. Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:02