Što možete prigristi na Artomatu?

Mjesto za kupovinu najorignalnijih božićnih poklona i pokojeg slasnog zalogaja

Od 13.-24.12. održava se sajam nekonvencionalnih likovnih umjetnika Artomat. Smješten nedaleko od centra Zagreba, skriven u Domu hrvatskih likovnih umjetnika Artomat može postati jedna od vaših šoping destinacija za nabavljanje božićnih poklona u poslijednji čas. Tamo možete naći samo najoriginalnije rukotvorine, kreativne odjevne kombinacije te zdrave i ukusne zalogaje koji su također ručno rađeni. Ako želite nešto obično i svakidašnje ovo nije mjesto za vas.

Osim klasičnog šopinga, Artomat nudi brojne radionice na koje se još uvijek možete pridružiti, a cijeli program možete pogledati ovdje.

Kao što ste mogli i pretpostaviti, mi smo se najviše zadržali u početnom dijelu sajma gdje smo ispitivali o različitim vrstama kolača i smoothieja za koje garantiraju da su od organski proizvedenog voća. Neke smo i kušali pa smo za komad kolača od rogača i čokolade morali izdvojiti 19 kuna, dok su se keksi od cjelovitih žitarica mogli probati za 16 kuna. Relativno visoke cijene objašnjavaju ručnom proizvodnjom i korištenjem namirnica organskog podrijetla. Objasnili su nam i kako se kolači i smoothiji ne mogu naći u maloprodaji već samo u smoothie baru “Sokić” udruge “Crta i točka” na Trešnjevačkom trgu. Ondje njeguju interdisciplinaran pristup pa uz grickanje zdravih keksića ili pijuckanje smoothija od sezonskog voća možete slušati koncert neafirmiranih mladih umjetnika ili pogledati izložbu ovisno o programu.

Nakon što se okrijepite zdravim zalogajima, vjerojatno će vam za oko zapeti ekipa “Lisnatog odreda”. Naime, troje mladih entuzijasta prijavilo je svoj projekt za dan D 2012. godine, taj projekt je prošao, pobjedio i od tada oni razvijaju svoj biljkubator. Ako se do sada niste bavili uzgojem i vrtlarstvom zbog malog stana, od sada to više ne bi trebao biti problem. Naime, inovacija Lisnatog odreda je spomenuti biljkubator što je drvena kutija sa svim potrebnim sastavnicama za uzgoj začina i povrća. Do sada su na tržište plasirali 5 vrsta: Rajčica i bosiljak, Rotkvica i peršin, Chilli i origano, Šumske jagode i Špinat te Celer i peršin. Cijene “malog vrta” u vašem stanu kreću se od 150 do 290 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:55