VISOKE CIJENE

Što se jede na Wimbledonu? Legendarni desert i dalje po istoj cijeni, a piletina oko 100 kuna

 Glyn Kirk/Afp
Posjetitelji najpoznatijeg teniskog turnira ostali su iznenađeni malim porcijama hrane po visokim cijenama

Najpoznatiji svjetski teniski turnir trenutno se održava u Londonu, počeo je 27. lipnja, a završava 10. srpnja, a svakoga dana mečeve teniskih zvijezda kao što su Andy Murray, Novak Đoković, Serena Williams, Emma Raducanu i Coco Gauff uživo prati više od 40 tisuća ljudi.

Prvi Wimbledon turnir održan je 1877. godine i karte za ovaj događaj zasigurno su među traženijima iz godine u godinu pa tako posjetitelji koji imaju privilegiju pratiti najveće tenisače današnjice uživo ovdje uživaju čak i u hrani. Jedno od najpoznatijih jela koje se sada već tradicionalno poslužuje na Wimbledonu su i jagode za šlagom. Kako navodi Independent, cijena među posjetiteljima omiljene poslastice nije se mijenjala od 2010. godine i, unatoč velikim poskupljenjima ove godine, još je uvijek ostala ista te iznosi 2,50 funti, odnosno oko 22 kune.

"Porciju ključnog deserta koji velikim dijelom doprinosi cijelom iskustvu uživanja u Wimbledonu možete kupiti na prodajnim mjestima u okolici, dok su plant-based i vegan-friendly opcije također dostupne na zahtjev", poručuju organizatori i na službenim stranicama.

Dobro je dodati i kako se za vrijeme turnira proda gotovo 200 tisuća porcija jagoda sa šlagom, a osim popularnog deserta, posjetitelji WImboldona, između ostalog, mogu uživati u grčkoj tortilji s halloumi sirom (koja je zapravo gyros, piše thedrinksbusiness.com) po cijeni od 10,50 funti (oko 93 kune), dok je cijena piletine s krumpirićima 11 funti (oko 97 kuna). Na temu cijene piletine s krumpirića na Twitteru su se oglasili iz KFC-a i organizatorima Wimbledona postavili simpatično pitanje: "Trebate li novog sponzora?"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:22