NEOBIČNE ŽELJE

Što su za doručak jeli Elvis Presley, Marilyn Monroe i Muhammad Ali? Ovo bi vas moglo iznenaditi

 Baron/
Jeste li za jaja u mlijeku ili vam se više sviđa sendvič s kikiriki maslacem, bananom i slaninom?

Ovih smo dana na The Guardianu naletjeli na tekst koji u detalje otkriva u kakvim su to doručcima voljele uživati zvijezde kao što su Marilyn Monroe, Elvis Presley i Muhamed Ali. Čitajući opise jela, priznajemo, ostali smo prilično iznenađeni pa smo ih odlučili podijeliti s vama.

Slavna Marilyn Monroe, naime, jednom je prilikom objasnila kako se njezino omiljeno jelo za doručak priprema od tek dva sastojka - jaja i mlijeka.

"Kada je vruće, razbijem dva jaja u mlijeko, umutim sve zajedno vilicom i popijem dok se oblačim. To je moja zamjena za multivitamin i sumnjam da niti jedan liječnik ne bi mogao preporučiti bolji i zdraviji doručak za djevojku koja puno radi i uvijek je u žurbi", izjavila je.

Za razliku od nje, Elvis Presley u doručku je volio uživati polako i raskošno. Njegov favorit bila je kombinacija hrskave pečene slanine, kikiriki maslaca, meda i banane u sendviču koji je zatim dodatno pržen u masnoći od slanine i maslacu. Ako pitate nas, samo dok smo pročitali opis ovog jela, prestali smo biti gladni.

Iako The Guardian nije otkrio omiljeni doručak, u svom su tekstu opisali vjerojatno najraskošniji doručak legendarnog Muhammada Alija. Naime, nakon borbe s Georgeom Formanom 1974. godine, Ali je navodno za doručak pojeo dva odreska i čak 12 jaja.

Na popisu na koji smo naišli našli su se i Winston Churchil, koji je u doručku volio uživati u krevetu kada god je to bilo moguće, a kada bi putovao u avionu bi najviše volio kupovni sok od naranče, te kraljica Viktorija, koja je svakog jutra voljela uživati u bogatom ručku koji je podrazumijevao jaja na različite načine, pečenja i dimljenu ribu, pa čak i pire krumpir. Maya Angelou obožavala je, pak, kukuruzni kruh sa sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:00