UDRUGA UNUO

Sudjelujte u humanitarnom ručku u sklopu natjecanja "Amorova žlica" za osobe s invaliditetom

 Darko Tomas/Cropix
Osam polufinalista doputovat će iz raznih krajeva Hrvatske kako bi stručnom žiriju predstavili hranu koju su pripremili za beskućnike

U nedjelju, 21. studenog u 13:30 h u dvorani Sv. Franje na adresi Sveti Duh 31 u Zagrebu održat će se humanitarni donacijski ručak u sklopu prvog nacionalnog gastro natjecanja "Amorova žlica" za osobe s invaliditetom iznad 17 godina. Osam polufinalista doputovat će iz raznih krajeva Hrvatske kako bi stručnom žiriju predstavili hranu koju su pripremili za beskućnike - korisnike pučke kuhinje Sv. Duh. Žiri, koji čine TV voditelji i novinari Ivana Vilović i Branimir Farkaš, kao i poznati chef Tvrtko Šakota iz restorana NAV.

image
Darko Tomas/Cropix

Svrha cijelog zbivanja je da natjecatelji, prezentirajući svoje vještine, motiviraju osobe bez vlastitog doma da se uključe u društvene tijekove života te da se zainteresiraju za ugostiteljstvo jer im ono omogućuje plaću i smještaj te na taj način mogu krenuti lakšim i konkretnijim putem samostalno u život. Ručak je humanitarnog karaktera, a svi su pozvani sudjelovati sa svojim donacijama i pridonijeti stvaranju društva jednakosti. Uplatiti možete koliko želite jer se sve računa u dobra djela.

image
Darko Tomas/Cropix

Inače je u natjecanje "Amorova žlica" uključena 51 institucija s područja cijele Hrvatske i ukupno 166 natjecatelja. Odlukom stručnog žirija u polufinaleje prošlo 69 natjecatelja s raznim vrstama invaliditeta koje su podijelili na sedam termina natjecanja radi poštivanja mjera, a zaduženja su im bila kuhanje, posluživanje pred gostom i priprema koktela ili finog napitka.

image
Darko Tomas/Cropix

Organizator natjecanja je Udruga UNUO u suradnji s Hrvatskom provincijom sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Krovni cilj Udruge UNUO je izjednačiti mogućnosti osoba s invaliditetom u zajednici, a posebice na tržištu rada. Njihove aktivnosti možete pratiti na njihovoj službenoj stranici, kao i na Facebook i Instagram profilu Udruge.

Podaci za uplatu:

Udruga UNUO

Broj žiro računa: HR1824840081105235485

Opis plaćanja: natjecanje Amorova žlica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:14