OBOŽAVANE DEBELJUCE

SVE MIRIŠE PO KRAFNAMA: Detaljan opis kako ih napraviti kod kuće!

 Marko Miščević / Hanza Media
Nakon pustog i hladnog početka ove godine, maškare i miris krafna koji se širi iz slastičarnica i domova utješni je znak da se kalendarski smanjuju dani koji spadaju u zimsko godišnje doba.

No, dosta računice na kalendaru, počnite računati na kućnim vagama. Često čujemo "da, sjećam se, moja ih je baka radila, kako je to bilo lijepo, ipak domaće je domaće". Pa, zašto ih vi ne biste pripremili kod kuće i to prema provjerenom receptu.

Marko Miščević / Hanza Media

Naime, zagrebačka slastičarnica Srebrnjak, desetak koraka iznad Kvaternikova trga, kvartovske pa i ostale šmekere i slatkoljupce još od 1947. godine osvaja kremšnitama, šaumrolnama, tortama i naravno... krafnama. Taman koliko treba hrskava korica krije mekano, školski prženo tijesto iz kojeg izviru arome meda i limunove korice, dok se ne dokopate pekmeza od marelica koji dodatno osladi doživljaj.

Marko Miščević / Hanza Media

Recept nam je dala Sanja Savković koja u slastičarnici u Domjanićevoj ulici radi četrdeset godina. Ona je krafne koje smo željno čekali i smazali ih još tople napravila kao od šale, a vama savjetuje: samo se pridržavajte uputa iz recepta!

Trebat će vam:

50 g kvasca
1 kg glatkog brašna
500 ml mlakog mlijeka
100 g šećera
100 ml ulja
4 žumanjka
2 žličice ekstrakta vanilije
3 žlice ruma
naribana korica jednog limuna

Detaljan ''korak po korak'' recept pogledajte u našoj fotogaleriji!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:47