DANAS NA KISOCIMA

Sve o tafelšpicu i sušenom molu, sjajnim projektima i naši omiljeni recepti za najbolje pekmeze

 Vedran Peteh/Cropix
Novi broj Dobre hrane na kioscima je danas, 3. listopada. Potražite ga uz Nedjeljni Jutarnji

Za novi smo broj magazina Dobra hrana potegli najprije do Makarske rivijere, svratili smo i do Istre, a sjajne smo priče ovog mjeseca pronašli i u Slavoniji te Zagrebu. Za svoja smo se računala vratili puni dojmova i kartica prepunih genijalnih fotografija pa se bacili na pisanje kako bismo vam još jedan mjesec u nizu donijeli najsočnije priče.

image
Tom Dubravec/Cropix

Družili smo se tako sa Splićaninom Denisom Jurkom koji nam je otkrio sve o sušenju mola, saznali što to u Istri rade Anna Colquhoun, antropologinja, kuharica, učiteljica, konzultantica i spisateljica, i njezin suprug Matthew Purver, profesor iz područja računalne lingvistike, a zatim smo se zaputili u Slavoniju gdje nam je Ivan Đukić otkrio sve o carvingu.

image
Berislava Picek/Cropix

Posjetili smo i omiljenu zagrebačku modernu gostionicu i uživali u svevremenskom klasiku – tafelšpicu. Osim toga, obilazili smo i restorane, ali i pošteno zasukali rukave i bacili se na kuhanje. Skuhali smo tako nekoliko totalno drugačijih džemova, naša suradnica Slavica Šagolj napravila je slasna jela s bučom, a Nastasja Chiara Petrić je pak za novi broj Dobre hrane pripremila nekoliko jednostavnih jesenskih jela na žlicu. Nismo zaboravili niti ljubitelje dobrih vina pa nam je tako naš vinski znalac Saša Špiranec pripremio malu školu domaćih graševina.

Novi broj Dobre hrane potražite na kioscima ove nedjelje, 3. listopada uz novo izdanje Nedjeljnog Jutarnjeg.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:38