Jeste li znali da je piletina najpopularnije meso u Hrvatskoj? Istraživanje o konzumaciji mesa od prošle godine pokazalo je da 25 posto hrvatskih građana svakodnevno jede meso, a od toga njih 53 posto bira piletinu kao najomiljeniji izbor. Svemu tome pridonosi sve veća svijest o zdravoj prehrani i njezinoj važnosti, gdje se piletina ističe kao odličan izvor proteina. Međutim, nije svejedno koju piletinu jedete. Zbog vlastitog zdravlja trebali biste birati onu koja je uzgojena bez antibiotika. Za to je mnogo razloga, a najbitniji je onaj da tako čuvate i svoje zdravlje.
Zanimljivi su podaci američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti kako više od 2,8 milijuna ljudi svake godine razvije infekciju otpornu na antibiotike. U više od 600 tisuća tih slučajeva do infekcije je došlo zbog nečega što je osoba pojela. Zato je odabir mesa i peradi uzgojene bez antibiotika važan način kako pomoći u borbi protiv rezistencije na antibiotike. Bitno je znati što točno kupujemo i što sve proizvod treba proći kako bi dobio potrebne certifikate da je uzgojen bez antibiotika.
Mario Toplek, rukovoditelj žive proizvodnje u Perutnini Ptuj - PIPO, objasnio je što točno znači oznaka "Međimursko pile bez antibiotika", kada se koriste antibiotici kod pilića te kako prepoznati zdravu piletinu u trgovini. Čitajte ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....