BAR U ŠUMI

Šveđani osmislili sjajan projekt, istražuju prirodu, traže bilje pa u šumi miksaju koktele

 @emilareng Instagram/
Šveđske vlasti udružile su snage s tamošnjim koktel majstorima pa osmislile sjajan projekt

Novi švedski projekt posebno bi mogao oduševiti ljubitelje koktela. Tamošnje su vlasti, naime, stanovnicima osigurale nekoliko lokacija diljem zemlje na kojima posjetitelji, uz stručnu pomoć ponajboljih barmena, mogu prikupljati bilje, a zatim mućkati vlastite koktele. Do sada je postavljeno čak 16 stolova diljem švedskih šuma, a među zainteresiranima najviše je onih koji i inače posebno vole istraživati šume i planine.

Cijeli Drinkable Country projekt nastao je kao ideja švedskih vlasti kako bi se iskoristilo baš sve što zemlja pruža, od divljeg bilja i bobica pa do izvorske vode koja je i trebala bi biti dostupna baš svima.

Pozicije na kojima se nalaze veliki stolovi za kojima posjetitelji mogu smućkati koktele i u njima uživati posebne su već same po sebi, pa se tako, primjerice, nekoliko stolova nalazi u Laplandu koji ljubitelji prirode i inače posjećuju zbog pecanja i šetnje kroz šumu, a jedan je smješten između dva jezera, udaljen tek nekoliko sati vožnje od gradića Gothenburga. Naravno, stolovi za posjetitelje promišljeno su smješteni na lokacije koje se nalaze u blizini plaža i drugih okupljališta kako bi ih posjetitelji što lakše pronašli.

U projektu sudjeluje nekoliko poznatih švedskih barmena, a Leo Lahti iz švedskog bara Tjoget za Travel and Leisure komentirao je kako je u pitanju potpuno drugačiji i novi, prilično fascinantan uživanja u koktelima spojen s otkrivanjem divnih, skrivenih dijelova zemlje. U sklopu samog projekta, švedski su barmeni osmislili i nekoliko recepata za koktele pa, u slučaju da je odlazak u istraživanje tamošnjih šuma i planina i za vas još uvijek samo neostvarena želja, smućkati ih možete i kod kuće. Potražite ih na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2022 13:12