NAJBOLJE U GRADU?

Svi kažu da su ovo najbolje slane i slatke fritule na Adventu, koštaju 4 i 8 eura, a evo i naših dojmova

Dobili smo uvjerljivo najviše preporuka za fritule s dvije adventske kućice, na Europskom trgu i na Slatkom Zrinjevcu

Iako pozdravljamo inovativnost i kreativnost kada je u pitanju ponuda jela na kućicama zagrebačkog Adventa, dobro znamo kako postoji velik broj onih koji uvijek najradije biraju klasiku. Osim kobasica, svake godine iznova tako se među najpopularnija jela ubrajaju i fritule. Kada smo ovih dana obilazili zagrebački Advent, s više strana do nas su došle informacije o uvjerljivo najboljim fritulama, i to slanom favoritu s kućice Ođe, ođe na zagrebačkom Europskom trgu te slatkom s kućice Sugar Daddy na Slatkom Zrinjevcu. Isprobali smo ih i u nastavku donosimo svoje dojmove.

SLASNE I MASNE

Ekipa na kućici Ođe, ođe, smještenoj na samom kraju reda na Europskom trgu, ako dolazite iz smjera Trga bana Josipa Jelačića, dolazi iz Dubrovnika, po prvi put sudjeluju na zagrebačkom Adventu i, ukratko, sa sobom donose okuse Dalmacije. Na kućici nude dvije varijante slanih fritula, s oslićem (8 eura) i one s maslinama (5 eura), a tu su i dnevna juha (4 eura), mini sendviči (2 eura), bruštulani mjenduli (4,50 eura) i arancini (3 eura).

image
Sanjin Kaštelan/

Kako smo na njihovu kućicu svratili ciljano, samo kako bismo isprobali toliko hvaljene riblje fritule, upravo smo to i naručili, a dok smo čekali da se ispeku, uzeli smo i jedan mini sendvič napravljen od kiflice, sira iz ulja i sušenih rajčica. Sendvič je bio zbilja minijaturan, pojeli smo ga u doslovno dva zalogaja, a cijena mu je bila 1,80 eura, što nam se učinilo ipak malo previše za dobiveno. No, fritule su brzo zatim popravile dojam. Bile su slasne, taman masne, riba se dobro osjetila, a komadići suhih smokava odlična su ideja koja lijepo razbija teške fritule. U porciji se dobije pet, šest komada, ali to je zapravo i sasvim dovoljno s obzirom na to da je u pitanju prženo tijesto. Jedina mala zamjerka - voljeli bismo da je tijesto ipak mrvicu slanije.

image
Privatna Arhiva/

SLATKE BEZ PRELJEVA

Dosad smo na zagrebačkom Adventu isprobali nekoliko različitih varijanti fritula i, složit ćemo se s većinom koja nam je upravo ove preporučila, na kućici Sugar Daddy na Slatkom Zrinjevcu rade ih prilično dobre.

image
Nera Simic/Cropix

Meke su, lagane i prozračne, za razliku od ostalih koje smo isprobali, a koje su bile previše kruhaste, teške i masne. Iako nude preljeve od čokolade, šumskog voća, karamele, vanilije i još nekoliko opcija, naš je savjet da ih ipak naručite u klasičnoj varijanti, tek posipane šećerom u prahu, eventualno dodate i malo cimeta. Takve, klasične su ionako uvijek najbolje. Porcija fritula na kućici Sugar Daddy koštat će vas 4 eura.

Više o ponudi jela na Slatkom Zrinjevcu pročitajte ovdje.

image
Darko Tomas/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:28