POPULARNI FESTIVALI

Svi na slasne burgere! Mate Janković, Ivan Pažanin i brojni drugi stižu u Dubrovnik i Bjelovar

Burger Festival ove godine premjerno se održava u čak dva hrvatska grada - Bjelovaru i Dubrovniku. U nastavku potražite sve detalje

Od 13. do 16. lipnja 2024., u sklopu 28. Terezijane, Trg Eugena Kvaternika u Bjelovaru postat će pozornica superpopularnog burger festivala u organizaciji kreativne agencije Kokoš ili jaje, ekipe koja stoji iza Fuliranja i Burger festivala u Zagrebu.

Zanimljiv program poznatog bjelovarskog festivala predstavili su bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić, okruženi brojnim sudionicima kao i suradnicima, među kojima su se našli i chefovi Ivan Pažanin i Mate Janković kao predstavnici Burger festivala.

ŠTO JE TEREZIJANA?

Bjelovarska manifestacija Terezijana grad pretvara u najzabavniju carsku priču središnje Hrvatske, a u duhu vremena, turisti i posjetitelji moći će osjetiti carsku atmosferu kroz Carski vojni bal, Svečanu carsku povorku, Okuse Bilogore, Brunch sa carskom svitom i još mnoštvo carskog gastro, zabavnog, kulturnog i kreativnog programa

image
Ustupljena fotografija

Kako su objasnili organizatori, ove godine odlučili su u program Terezijane dodati i Burger festival upravo zato što je u pitanju festival koji svake godine, sada već velikih 11, u Zagrebu posjeti oko 150.000 posjetitelja, a do sad je već dobio svoja izdanja u Zadru, Puli i Varaždinu.

"Cilj nam je donijeti uspjeh zagrebačkog burger festivala u Bjelovar te kreirati novi gastro sadržaj gradu tijekom legendarne Terezijane", kažu chefovi koji u Bjelovar stižu u jakom sastavu.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/

Na prvom bjelovarskom izdanju Burger Festivala sa svojim burgerima tako će nastupiti Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s Burger by Ivan Pažanin, Picnic, Good Food i Rougemarin, dok će se za žedna grla pobrinuti već poznata i dobro uhodana ekipa Gingle Bellsa i Cocktail bara.

ŠTO ĆE SE NUDITI NA BURGER FESTIVALU U BJELOVARU?

Na meniju će biti burgeri Marina Medaka iz Rougemarina, a posjetitelji će moći uživati i u Good Food burgerima naziva Double Trouble, Avocado Chic(k) i King of BBQ. Zadarski Picnic pripremat će, među ostalim, Blackie burger, a ekipa Ivana Pažanina svoj poznati burger Crispy Kapula te poneko iznenađenje. Kako je najavio, chef Mate Janković dolazi sa svojim provjerenim klasicima iz Instituta za burgere.

image
Sandro Sklepic/
{

image
Ustupljena fotografija
embed_photo_jl}3236641{/embed_photo_jl}
image
Ustupljena fotografija

BURGER FESTIVAL DOLAZI I U DUBROVNIK

Osim u Bjelovaru, Burger festival ove godine premjerno stiže i u Dubrovnik. Naime, dubrovački Lazareti dosad su se pokazali kao dobra kulisa za razna druženja pa će krajem lipnja ugostiti i majstore za burgere, među kojima se nalaze i neka imena koja su Dubrovčanima već dobro poznata.

image
Sandro Sklepic/

Posjetitelji će tako moći uživati u burger specijalitetima koje pripremaju Institut za burgere by Mate Janković, Chef‘s burger by Ivan Pažanin, Guloso Burgers&More, Picnic - mingle&fun, kDogs, Kenova? by Branko Kusovac te Beg‘s Plant Based. Za ponudu pića bit će zaduženi Beer&Cocktail Bar i Gingle Bells.

A ŠTO ĆE SE PRIPREMATI U DUBROVNIKU?

I ovdje dolazi Mate Janković sa svojim klasicima, baš kao i Ivan Pažanin sa svojima, dok će dubrovačke boje branit će kućice Guloso Burgers&More i Kenova? chefa Branka Kusovca. Ekipa iz Galusa radit će svoj Cheesy Special, u kojem kombiniraju čisto juneće meso, dvije vrste sira, karamelizirani luk i svoj poseban umak od 11 tajnih sastojaka.

Kenova? ekipa posebno ističe Blue cheese burger, koji se sastoji od junećeg mesa, chedara, BBQ blue cheese umaka, karameliziranog luka, slanine, iceberg salate i kiselih krastavaca.

Tu je i ekipa iz Picnica, koja će nuditi Blackie burger, a tu su još i njihov burger s kozicama, Snow Burger i Frenchie burger. Mesni niz prekinut će Beg‘s ekipa koja će nuditi plant based burgere pa će posjetitelji moći isprobati, primjerice, Beg‘s Chicky Burger s Amaze Food piletinom mariniranom u agave sirupu, u kombinaciji s tzatziki umakom, krastavcima i salatom.

Zainteresirani za dodatnu ponudu, uz burgere će imati priliku probati corn dog s kDog kućice. Za one koji još nisu isprobali, corn dog je američki hot dog u kojem se hrenovka umoči u tekuće tijesto, a zatim prži u ulju do zlatnožute boje. Osim hrenovke, u ponudi će biti opcija half&half – pola hrenovka, pola sir. Od slatkog, na istoj kućici nudit će se brioche punjen soft serve sladoledom.

image
Ustupljena fotografija
image
Ustupljena fotografija
image
Sandro Sklepic/

Burger festival u Dubrovniku trajat će čak 11 dana, a osim u burgerima, posjetitelji će moći uživati i u ostatku uzbudljivog sadržaja. Primjerice, praćenju utakmica i glazbenom programu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 09:57