PROJEKT MLADOG CHEFA

Svi pričaju o novom restoranu u Splitu, jelovnikom dominira riba, a tanjuri izgledaju baš dobro

Mladi chef Toni Boban otvorio je novi restoran u centru Splita, mogao bi postati hit

Početkom ožujka u Splitu se otvorio novi restoran. Nosi naziv k.užina, nalazi se na adresi Kraj sv. Marije 1, a iza svega stoji vlasnik i glavni chef Toni Boban. Kako je sa svojim timom najavio, u k.užini će se fokusirati na mediteransku kuhinju

"K.užina je mjesto dobre spize, glazbe i ljudi. Napravili smo jedan lijep jelovnik u kojem će se svatko lako pronaći, od ljubitelja mesa, ribe, ali i samo vegetarijanci. Jelovnikom dominira riba, baš zato što smo u blizini peškarije. Koristimo svježe namirnice, kvalitetne čokolade, domaću kvasinu i druge stvari koje smatram važnim. Ostalo vam je samo doći i isprobati što smo pripremili", objasnio je za Dalmatinski portal chef Boban.

image
Josko Supic/Cropix/Cropix

U k.užini je od početka krenuo s menijem na kojem se nalazi nekoliko predjela, glavnih jela i pomaknutih deserata. Samo neka od jela su carpaccio od bifteka, tartar od cikle, tagliatelle od lignji u brudetu i linguine s kozicama i plavim rakom, rižoto s ciklom, ovčjim sirom i jabukama i onaj s dimljenim dagnjama i kozicama, patka s krumpirom i goveđi obrazi.

image
K.užina Restaurant Instagram/
image
K.užina Restaurant Instagram/

Restoran će biti otvoren od ponedjeljka do subote za ručak i večeru, odnosno od 12 do 23 sata, a nedjeljom neće raditi. Kako su otkrili, uskoro otvaraju i terasu pa će gosti u jelima moći uživati i uz pogled na centar Splita.

Toni Boban gastronomskoj publici inače je poznat kao dugogodišnji chef popularnog splitskog restorana Corto Maltese. Zanimljivo je da je rođen u Maleziji, školovao se u Singapuru, a u Hrvatskoj je radio na nekoliko adresa u Splitu, na Hvaru i Korčuli te uz poznata imena naše scene. Samo jedno od njih je i veliki Hrvoje Zirojević. Njegova k.užina na splitsku gastro scenu mogla bi donijeti lijepo osvježenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 09:18