NOVI PROJEKT

Svi su ludi za njezinim borovnicama, a sada je otvorila i međimursku tvornicu čokolade

 Eko Borovnice Lisjak Facebook/
Jasminka Lisjak Yaya, napoznatija po ekološki uzgojenim međimurskim borovnicama, ovih je dana predstavila svoj novi projekt

Vlasnica OPG-a Lisjak, Jasminka Lisjak Yaya, najpoznatija po proizvodnji ekoloških borovnica, nedavno je javnosti predstavila svoj novi projekt - "Yaya i tvornica čokolade". Naime, osim svježih borovnica, džemova, likera, pa čak i piva koja je napravila u suradnji s pivovarom Međimurski Lepi Dečki, Jasminka je, uz veliku podršku supruga Lea, odlučila proširiti posao te krenula s proizvodnjom slatkiša od čokolade i borovnica. Kako je otkrila za lokalne medije, koristi samo kvalitetnu belgijsku čokoladu i liofilizirano voće. Riječ je postupku po kojem se voće najprije duboko zamrzava, a zatim suši kako bi se odstranio višak vode, ali i kako bi se zadržala sva hranjiva svojstva u voću.

image
Eko Borovnice Lisjak Facebook/

"Želja se rodila još 2016. godine. Htjeli smo spojiti borovnice i čokoladu, kupili smo i kalupe, probali s pralinama te kupili stroj za liofizilizaciju tako da sami liofiziliziramo svoje borovnice, jagode i maline i to spajamo s čokoladom. Želja nam je spojiti čokoladu s našim i namirnicama lokalnih proizvođača, kao što su bučine koštice, lješnjaci i dr., tako da se ova čokoladna priča ujedini i proširi", komentirala je Jasminka Lisjak za medjimurski.hr i dodala kako je, prije nego što se u cijelu stvar upustila, završila tečaj čokolatijerstva i slastičarstva, a planira se još dodatno educirati.

image
Eko Borovnice Lisjak Facebook/

U ponudi za sada ima čokoladne pločice s tamnom čokoladom i bučinim košticama, zatim s tamnom čokoladom i borovnicama i malinama te s bijelom čokoladom i jagodom. Proizvodi i čokoladne bombone s borovnicama, kavom i karameliziranom čokoladom, zatim party čokoladne poslastice koje dolaze u formi čokoladne kreme u čašici s džinom ili likerom od borovnica u epruveti, punjene lizalice i praline punjene borovnicom i bijelom čokoladom s mentom. Kupiti se mogu na OPG-u Lisjak, na adresi Maršala Tita 86, Šenkovec, u Međimurskom štacunu u Čakovcu ili naručiti putem društvenih mreža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:45