NOVI ŽIVOT

Svjetski mediji pišu o bivšoj zatvorenici koja je naučila kuhati u zatvoru i danas živi od toga

 Just Soul Catering Facebook/
Sharon Richardson odslužila je 20 godina u zatvoru, a nedavno je postala i glavna zvijezda poznatog portala Bon Appetit.

Sharon Richardson je osnivačica i vlasnica tvrtke Just Soul Catering. Prijatelji bi je opisali kao neustrašivu, punu ljubavi i inspirativnom, ali to vas se neće dojmiti kao činjenica da je Sharon Richardson i bivša zatvorenica koja je odslužila 20 godina zbog ubojstva svog zlostavljača, a nedavno je postala i glavna zvijezda u članku poznatog portala Bon Appetit.

image
Just Soul Catering Facebook/

Nakon što je izašla na slobodu 2010. godine, najjednostavnije svakodnevne stvari poput slanja mejlova njoj su se činila kao znanstvena fantastika, a stigma bivše zatvorenice pratila ju je u stopu i otežavala pronalazak posla. U tekstu spominje kako joj se bilo jako teško ponovno integrirati u društvo jer nije imala novaca.

image
Just Soul Catering Facebook/

Odrasla je u karipskoj obitelji u Brooklynu i hrana je Sharon oduvijek bila važna, ali kuhati je naučila tek u zatvoru. Dobro se izvještila u pripremi piletine, ribe, curryja, pomalo upoznavajući i druge kulinarske kulture. Nevjerojatno je koliko hrana motivira ljude na život i borbu. Dok je bila u zatvoru, Sharon je izgubila majku, netko od njezinih prijateljica dijete, a u svoj toj tuzi hrana im je davala nadu i razlog za život. Naravno, hrana koja im je davala volju za životom zatvorenice su same pripremile. Sharon govori kako je hrana u zatvorskoj kantini bila užasna. Zapravo, toliko užasna da su je zatvorenice smatrale dijelom svoje kazne. "Čak i ako uđete zdravi, neminovno od takve hrane dobijete visok krvni tlak, dijabetes, a možda i rak. Da, toliko je užasno, ali kad si gladan naravno da ćeš pojesti sve što ti daju! izjavila je Sharon za Bon Appetit. Ponekad su zatvorenice dobile namirnice iz vanjskog svijeta, a zatim bi ih skuhale i podijelile onima koje nitko nije posjećivao.

Takav koncept kuhanja za potrebite, a istovremeno uključivanjem marginaliziranih skupina u projekt činila joj se kao dobra poslovna prilika. Već godinama se održavaju konferencije u sklopu pokreta The Vagina Monologues koji za cilj ima suzbiti nasilje nad ženama i potaknuti ih na život nakon proživljenih trauma. Tako je Sharon Richardson bila pozvana 2016. godina da progovori o svom iskustvu i poslovnoj ideji. Danas je Sharon vlasnica male neprofitne organizacije i već imaju niz pozitivnih kritika zadovoljnih klijenata koji su od njih naručili usluge cateringa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:30