Maraschino Legacy Week prvi je put održan u Hrvatskoj kao tjedan posvećen promociji jednog od najprepoznatljivijih domaćih likera s bogatom tradicijom dugom pet stoljeća. Tijekom ovog događanja, hrvatski barovi i festivali ugostili su vodeće svjetske stručnjake iz područja miksologije, koji su kroz radionice, predavanja i bar takeovere približili publici povijest, inovacije i suvremene trendove u pripremi koktela.
Među gostima ovogodišnjeg Maraschino Legacy Weeka posebno se istaknuo Luca Cinalli, međunarodno priznati koktel majstor i konzultant. Cinalli je karijeru započeo u Italiji, a iskustvo je stjecao u Švicarskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji, gdje je radio u Michelinovim restoranima i renomiranim barovima.
Iza sebe ima više od dva desetljeća iskustva u ugostiteljstvu, s radnim postajama u Michelinovim restoranima diljem Europe te vodećim barovima Londona. Bio je ključna figura u usponu kultnog Nightjara, koji je 2015. uvršten na treće mjesto liste World‘s 50 Best Bars, a zatim je preuzeo upravljanje Orioleom, luksuznim barom smještenim u sklopu Smithfield Marketa. Danas djeluje kao nezavisni konzultant i Master Trainer, fokusirajući se na izazove personalizacije, prezentacije i inovacije u koktel sceni.
Tijekom Legacy Weeka, Cinalli je održao nekoliko masterclassova usmjerenih na suvremeno bartending umijeće i koktele sa spomenutim zadarskim likerom, a vodio je i bar takeover događaje u zadarskom Picnicu i šibenskom Vintageu.
Nakon Zadra i Šibenika, program se nastavio u Rovinju na Weekend Food Festivalu gdje je Cinalli održao dva masterclassa s fokusom na suvremeni bartending. Dodatno, Slaven Macura i Igor Županić održali su predavanje o povijesti i utjecaju ovog našeg likera na razvoj koktela.
Završetak gostovanja obilježen je guest shiftom u riječkom Apotheca baru, gdje su Cinalli, Slaven Macura i Tomislav Biluš pripremali koktele za okupljene goste.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....