Neodoljivi, ali cijena

Tako mediteranski: Ovo su vjerojatno najljepši kuhinjski aparati koje ste u zadnje vrijeme vidjeli

 Shop.smeguk.com
Dolce & Gabbana su u suradnji sa SMEG-om izbacili novu liniju kućanskih aparata koje možemo zamisliti u kućanstvima na moru

Lani su njihov dizajn na tosteru, kuhalu za vodu, sokovniku i cjediljki agruma krasile crvena, svijetlo plava i zlatno-žuta boja te motiv limuna, a ove su godine globalno popularni talijanski dizajneri Dolce & Gabbana u suradnji sa SMEG-om, jednako popularnim talijanskim proizvođačem kućanskih aparata, potpuno promijenili dizajn za navedene kućanske aparate, a precrtali su ih i na hladnjake koji dolaze u dvije zapremnine.

image

Dolce & Gabbana x SMEG

Shop.smeguk.com
image

Dolce & Gabbana x SMEG

Shop.smeguk.com

Bijela i plava boja ove su sezone Dolce & Gabbana potpis na ukupno osam SMEG kuhinjskih pomagala - mini i klasičnom hladnjaku, aparatu za kavu, tosteru, kuhalu za vodu, cjediljki za agrume, mlincu za kavu i aparatu za mlijeko koji ga grije i radi pjenu. Na vizualima su i kuhinjska napa te štednjak, no njihova cijena još nije poznata.

image

Dolce & Gabbana x SMEG

Shop.smeguk.com
image

Dolce & Gabbana x SMEG

Shop.smeguk.com

I dok je lanjski dizajn bio inspiriran Sicilijom, ovogodišnji je više u stilu Grčke, iako će se savršeno uklopiti u svaki mediteranski dom, bilo da je riječ o stanu, apartmanu ili kući za odmor. Jedino što treba naglasiti je cijena, koja je iznadprosječna u odnosu na slična kuhinjska pomagala koja ne dolaze s dizajnerskim potpisom. Tako ćete primjerice Dolce & Gabbana toster, naravno ako ga poželite kupiti, platiti 599.95 £, dok ćete za hladnjak trebati izdvojiti čak 5,379 £. Spomenimo i aparat za kavu, njegova je cijena 1,249.95 £. Kako ovi proizvodi nisu (još) dostupni u Hrvatskoj, njihovu cijenu i raspoloživost možete pogledati ovdje.

Inače, poznati talijanski dizajneri su se prvi puta u ovakvoj suradnji udružili s poznatim brendom malih kućanskih aparata još 2017. kada su ih također ukrasili tradicinalnim sicilijanskim bojama te voćem koje na tom području uspjeva, poput limuna i trešanja, no bile su tu i slike sicilijanskih ikona poput ruševina iz hrama Castora i Polluxa iz Doline hramova. Ta suradnja uslijedila je godinu nakon što su D&G izradili sto ručno oslikanih hladnjaka, a svaki od njih se prodavao za čak 34 tisuće dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:01