PIZZA S NOGU

Talijani se pobunili protiv uvođenja pizze iz aparata: "Ovo je grozno!"

 Vincentvdw
Kupac može promatrati cijeli proces izrade pizze, a ona će ga na kraju stajati oko 40 kuna

U Rimu se ovih dana pojavio aparat koji, jednom kada je naručite, isporučuje još vruću pizzu u roku od samo tri minute. Nosi naziv Mr. Go Pizza i priprema pizzu u nekoliko različitih varijanti. Cijene se kreću od 4,50 do 6 eura, a aparat sam mijesi tijesto te na njega stavlja nadjeve, dok kupci cijeli proces mogu promatrati s druge strane stakla, piše CNN Travel.

Malo je reći da je upravo ovaj aparat prilično iznenadio Talijane. I dok postoje oni kojima je ovakav način pripreme pizze prihvatljiv kada su u žurbi, velika se većina s ovakvim konceptom uživanja u najpoznatijem talijanskom specijalitetu nimalo ne slaže.

"Izgleda dobro, ali i puno manje nego u restoranu, a ima i manje nadjeva", rekao je za CNN Travel jedan od prolaznika.

Jedna je studentica dodala kako joj se pizza iz aparata ne sviđa zbog činjenice da je više podsjeća na piadinu, tanko pecivo popularno na sjeveru Italije nego na pravu pizzu koju pred njom u klasičnim talijanskim pizzerijama priprema pizzaiolo.

"U redu je, ali to nije pizza", komentirala je.

S njom se složila i druga gospođa koja je za CNN Travel komentirala kako smatra da prava pizza nikada ne može biti ona iz aparata.

"Ovo je grozno. Pizza se treba jesti kad je još vruća, ovo ne funkcionira", rekla je.

Bez obzira na komentare, kako saznaje CNN Travel, aparat Mr. Go Pizza ostaje na svojoj rimskoj adresi, pa čak unatoč oštroj konkurenciji koju predstavljaju brojne obližnje pizzerije koje svoje pizze pripremaju na tradicionalan način, u velikim pećima i baš onako kako je to zamislio i Raffaele Esposito kada je u 19. stoljeću kreirao prvu pizzu margheritu za kraljicu Margheritu di Savoi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:45