GRČKI, ŠPANJOLSKI I FRANCUSKI ŠTIH

TEO IVANIŠEVIĆ: Novi chef Bistroa Apetit je s nama podijelio planove za 2017. godinu!

 Neja Markičević / Hanza Media
Teo Ivanišević, chef zagrebačkog Bistroa Apetit, nedavno je predstavio zimski meni na kojemu su sarma i teleća jetrica s lješnjacima njegov apsolutni favorit.

Sad baš radi na konceptu novog, laganog menija za ručak, a nova jela će odisati francuskim, španjolskim i grčkim štihom. Zanimalo nas je što ga najviše veseli u kuhinji i koji su njegovi planovi u 2017.

U kojem smjeru će Bistro Apetit ići u 2017. godini?

- Bistro Apetit će se nastaviti kretati prema uspjehu, to je moj osobni cilj. Želja mi je od pristupačnijih namirnica kreirati drugačija i posebnija jela. Jedva čekam čuti mišljenja gostiju jer oni su ti zbog kojih se trudimo predstaviti što zanimljivija jela. Intenzivno radimo na novom, jednostavnijem meniju za ručak. Jela će biti kreirana prema tome što i ja volim kuhati i jesti. Nisam tip osobe koja priprema i servira gostima ono u čemu i sam ne uživam.

Zagreb, 080217. 
Teo Ivanisevic, novi chef Bistroa Apetit.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Koliko dugo ste radili na novom meniju i otkud inspiracija?

- Nije to nekakav rutinski posao koji možete točno vremenski odrediti. Zapravo cijelo vrijeme promišljam o tome, a najkraći je taj period kada ga stavljam na papir. Inspiracija je, kao i uvijek, u sezonskim namirnicama.

Što najviše volite u svom poslu?

- Kreativnost, rad s ljudima, učiti od njih i surađivati s njima. Također, jako mi je bitno ispoštovati menu koji sam napravio te ga prezentirati gostima apsolutno jednako svakog dana, važno je održati konstantu u kvaliteti. Kroz posao sam upoznao i dosta ljudi s kojima sam se nastavio družiti i privatno. A najviše što volim je ručak ili večera s meni dragim osobama, uz puno smijeha! Tada mi ništa drugo ne treba!

Zagreb, 080217. 
Teo Ivanisevic, novi chef Bistroa Apetit.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Imate li uzor u kulinarskom svijetu?

-Uvijek. To su Pierre Gagnaire, Guy Savoy i Daniel Humm.

Što biste poručili mlađim generacijama chefova?

- Želim im poručiti da ne uzimaju kritike zdravo za gotovo. Najveća pogreška koju mogu napraviti je da im posao preuzme život. Moraju uživati i vjerovati u sebe, slušati samo svoj okus i furati svoj stil. Bitno je biti originalan. Samo tada je uspjeh zagarantiran!

Zagreb, 080217. 
Teo Ivanisevic, novi chef Bistroa Apetit.
Na fotografiji: teleca jetrica sa kremom od cvjetace i crumble od ljesnjaka.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:06