OD RASTOKA DO VRSARA

The Times izdvojio pet skrivenih bisera u Hrvatskoj: "Ove destinacije turisti još nisu otkrili"

 /Shutterstock
"Dubrovnik i Split su lijepu, ali Hrvatska nudi još više", pišu iz britanskog The Timesa

Potaknuti uvođenjem eura i ulaskom Hrvatske u Schengen, iz britanskog The Timesa su odlučili osvrnuti se na nekoliko domaćih destinacija koje nisu toliko popularne, a trebale bi biti. Kako kažu, Dubrovnik, Hvar i Rovinj su nesumnjivo među najljepšim mjestima, no Hrvatska nudi još više.

"S ulaskom u Schengen i uvođenjem eura, 2023. mogla bi biti godina u kojoj ćemo istraživati manje poznata mjesta u Hrvatskoj", napisali u svom tekstu.

Među top pet skrivenih bisera tako navode Vrsar koji je, pišu, čak i Casanova u 18. stoljeću posjetio dva puta te tamo, naravno, imao aferu. Osim prirodnih ljepota i znamenitosti, preporučuju i izlet brodom do Limskog kanala, kupanje u špilji te ručak u restoranima uz obalu i uživanje u kamenicama i iznimno ukusnim dagnjama.

image
/Depositphotos

Druge na listi The Timesa našle su se Rastoke. Iako su Plitvička jezera svakako jedna od najljepših atrakcija u Hrvatskoj, pišu, ponekad se zna stvoriti prevelika gužva te su jedna od boljih alternativa Rastoke. Navode kako je ova destinacija odlična ideja za provesti dan u prirodi, ali i kako lokalni restorani nude odlična jela s pastrvom u glavnoj ulozi.

image
Nikola Vilic/Cropix

Kao skriveni biser navode i Mljet, gdje preporučuju obilazak maslinika kako bi se došlo do plaža koje posebno vole lokalci, ali i uživanje u hladnom, osvježavajućem piću uz prekrasan pogled. Na listi su se našli i Drvenik Veli i Drvenik Mali, gdje posebno ističu prekrasno, čisto more, a preporučuju i obilazak mjesta biciklom, a na kraju liste The Timesa nalazi se i Lumbarda na Korčuli koju nazivaju ugodnim, prijateljskim mjestom. Spominju male ljetne ribarske festivale, a ono po čemu se Lumbarda još ističe, napominju, je odlična vinska scena.

"To je jedino mjesto na otoku, pa čak i na cijelom svijetu, gdje se radi vino od hrvatske autohtone sorte grk, jedno od najboljih i najmanje poznatih koje Hrvatska nudi", piše The Times. Dodaju i kako je ovo područje poznato i po plavcu malom te svim ljubiteljima dobrih vina savjetuju degustacije u vinarijama Zure, Bire i Popić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:10