Posve neočekivano

Tko kaže da burgeri i šampanjci ne idu zajedno? U zagrebačkoj Esplanadi uveli su upravo to u ponudu

 Lili Bašić
Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar ove zime donosi nekonvencionalan spoj nadahnut sočnim burgerima i biranim francuskim šampanjcima

Chefica Ana Grgić Tomić podiže uživanje u burgerima na potpuno novu razinu preporučujući da ih se posluži uz birane francuske šampanjce. Njezina interpretacija svima omiljenog klasika street fooda dolazi u tri različita okusa pripremljena s odabranim sastojcima koji u spoju s profesionalnom tehnikom pripreme, domaćim umacima i vrhunskim šampanjcima pozivaju na, kažu u Esplanadi, istinsko gurmansko uživanje.

image

Ana Grgić Tomić

Goran Jakus

Classic Esplanade 1925 burger sa sočnom junetinom u hrskavom brioš pecivu s dodatkom cheddar sira uz domaći aioli umak od začinskog bilja i čili krumpiriće pravi je pogodak za ljubitelje klasičnih burgera. S druge strane, Beef × Foie Gras juneći je burger koji dolazi u kombinaciji s finom pečenom guščjom jetrom, domaćim BBQ umakom, ključnim za postizanje bogatstva okusa, a savršeno se spaja s hrskavom salatom, mliječnim pecivom i neizostavnim domaćim pomfritom. Shrimps burger okusima i sastojcima savršeno podsjeća na Mediteran, a napravljen je od crvene kozice, hrskave salate, aiolia od curryja u kukuruznom muffinu uz koji ide čips od batata. Valja napomenuti i da burgeri mogu biti posluženi i u bezglutenskom pecivu.

image
Lili Bašić
image
Lili Bašić
image
Lili Bašić

Uz njih u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara, preporučuju selekciju vrhunskih francuskih šampanjaca Veueve Clicqout, šampanjske kuće osnovana davne 1772. godine koja se ističe svojom izvrsnošću i inovacijama u proizvodnji i prezentaciji. Kultna žuta etiketa odmah privlači pažnju, a njezina duga povijest danas je s pravom čini jednom od najprepoznatljivijih u svijetu šampanjaca te je, baš poput hotela Esplanade, sinonim za tradiciju, kao i novitete u ponudi.

Uz spomenutu ponudu, u Esplanade Baru od 12:30 do 00:30 sati svakodnevno možete uživati uz koktele, kao i LABV koktele koje potpisuje Vjenceslav Madić Master Kishoni, a tu su i druga birana pića. Uz burgere, u ponudi su i poznate Esplanadine štrukle, tatarski biftek ili, primjerice, croissant sendvič s lososom. Naravno, tu je i kolekcija Esplanadinih slastica čiji se popis mijenja iz sezne u sezonu.

Podsjetimo, Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar otvoren je svakog dana od 8:30 do 2:00 sata ujutro, a rezervacija stola je poželjna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 06:31