Sasvim osobno

Tom Gretić: ‘Kao otac sam pekmez, a kao chef znam biti oštar, ali to je normalno‘

 Press/RTL
Još je samo malo ostalo do početka emitiranja hrvatske inačice kulinarskog showa Hell‘s Kitchen, gdje je preuzeo ulogu glavnog chefa

U intervjuu za hrvatsko izdanje Gloria magazina Tom Gretić, jedan od naših ponajboljih chefova, osvrnuo se na Hell‘s Kitchen, kulinarski show koji sad već mnogi s nestrpljenjem iščekuju, ulogu oca, ali i na to kakav je kad kao chef uđe u kuhinju.

Našoj kolegici Dijani Šimunić tako je otkrio da bi najbolje bilo pitati druge kakav je zapravo kao chef, no ono što za sebe može reći je da prvenstveno nije škrt na svome znanju.

"Podijelit ću sa svima sve što znam. Možemo se zezati, možemo sve, ali kad se radi, treba biti mir i tišina. Onda ponekad znam biti i oštar, ali to je normalno i to je dio posla", rekao je.

Međutim, druga je priča kad je u pitanju njegov odnos s kćeri. Kao otac je, kaže, kao pekmez.

"Kćeri i inače svoje očeve vrte oko malog prsta, pa zašto bih ja bio drugačiji", zaključio je.

U nastavku je, između ostalog otkrio, i kako je prvi puta u kuhinju ušao s 12 godina, ali i da ne može zamisliti da u hladnjaku nema maslac!

Odgovarajući na pitalicu RTL-a, Gretić je još otkrio i kako jednako voli meso i ribu, da ispred piletine bira puretinu, nije se mogao odlučiti između peke i roštilja, ali je zato dao prednost pizzi ispred sladoleda. Ako ste se pitali je li više "slatki" ili "slani" tip, odgovor je slani - naime uvijek će prije odabrati čips umjesto čokolade. Od voća naš poznati chef voli mango, pa će tako prije posegnuti za voćnom nego povrtnom salatom. I, naravno, uvijek mu je veći gušt kuhati za druge nego da njemu netko kuha. Posebno mu je teško bilo odabrati favorita između majoneze i kečapa, ali je zato bez susprezanja odgovorio kako mu je kuhanje na maslacu uvijek draže nego na maslinovom ulju. Kad je papar u pitanju, bira crni.

Inače, Gretića ćemo od srijede, 31. siječnja, gledati kao glavnog chefa novog showa ‘‘Hell‘s Kitchen Hrvatska‘‘, dok će se u ulozi njegovih pomoćnika i mentora dvaju timova s ukupno 18 kandidata naći Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec.

Cijeli intervju za magazin Gloria možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:29