AFTERWORK KOKTELI

Top koktele Peaches & Cream i Blend Bara možete ispijati i na ovoj prelijepoj terasi

 Solo Cocktails Festival
U petak, 30. lipnja počinje drugo izdanje SOLO. cocktails festival u Lemon Marketu

Ovog petka, 30. lipnja održava se SOLO. cocktails festival u Lemon Marketu. Ondje sudjeluju timovi iz koktel barova Peaches & Cream i Blend Bara, a brend Kofer će na svojoj kućici nuditi soft sladoled u tri okusa: slani karamel, pistacija te višnja i čokoladni brownie.

image
Solo Cocktails Festival
image
Solo Cocktails Festival
image
Solo Cocktails Festival
image
Solo Cocktails Festival

Peaches and Cream je jedan od najboljih barova u Zagrebu, a na ovogodišnjoj konferenciji Raise the Barise nagradu Bartender´s Choice dobio je Dominik Bačvardi, suvlasnik i glavni barmen u Peachesu. Na prošlogodišnjem festivalu u Lemon Marketu vodili su se geslom - "This should have been trash", kojim s četiri ukusna koktela usmjerili pozornost na maksimalnu iskoristivost namirnica.

"Važno je da se počne mijenjati pristup i potrošača i barova jer mislimo da je krajnje vrijeme da ljudi počnu obraćati pozornost na količinu otpada koji stvaraju. Od nekih ‘otpadaka‘ mogu nastati stvarno odlična pića i jela!" izjavio je svojevremeno Dominik Bačvardi.

Recept Peaches & Cream bara za koktel Basil Bash

Trebat će vam:

  • 40 ml džina
  • 30 ml cordiala od bosiljka
  • 100 ml sode
  • 5 ml ulja od bosiljka
  • led

Priprema:

Kako biste pripremili cordial od bosiljka, uzmite svežanj bosiljka i odvojite listove koje upotrebljavate u kuhinji ili za dekoraciju koktela. Preostale stabljike stavite u mješavinu limunske kiseline i vode te pustite da odstoji 24 sata kako bi kiselina nagrizla bosiljak. Odvojite stabljike bosiljka od tekućine te u tekućinu umiješajte šećer da se sve rastopi. Nakon toga je cordial spreman za korištenje. Pripremite li veću količinu cordiala, umiješajte još i votku (100 ml vodke na litru cordiala) te ga držite u hladnjaku do dva tjedna. Ako vam ostane uvenulih listova bosiljka, infuzirajte njime ulje od sjemenki grožđa kako biste dobili ulje od bosiljka. Sve sastojke osim ulja stavite u visoku čašu i promiješajte barskom žlicom. Piće ukrasite listićem bosiljka i uljem bosiljka.

image
Vedran Peteh/CROPIX

Blend bar je također vrlo kvalitetan bar. Najvažnija im je dobra usluga gdje mogu dostojno prenijeti gostu ljepotu barske scene. Blend bar je prepoznatljiv po svom Peaky Blinders stilu pa je za očekivati da će i kokteli biti vezani na njihovu prepoznatljivost.

Recept Blend Bara za koktel Serbus

Trebat će vam:

  • 50 ml džina 20 ml svježeg soka od limuna
  • 20 ml sirupa od crvenog grejpa
  • 10 ml sirupa od limunske trave
  • 5-6 listića mente
  • led
  • tonik

Priprema:

U shaker stavite led i sve sastojke osim tonika. Ako nemate profesionalni shaker, iskoristite sportski shaker za proteine ili pak najobičniju teglicu od krastavaca. Sirupe od crvenog grejpa i limunske trave potražite u bolje opremljenim prodavaonicama alkoholnih pića. Kad se svi sastojci prožmu, izlijte mješavinu u čašu s ledom te dotočite tonik. S gaziranim pićem se nikada ne šejka kako ne bi sve eksplodiralo, pa budite pažljivi.

image
Vedran Peteh/CROPIX

“Lemon Market je zamišljen kao mjesto za evente i mjesto u kojem je uvijek dinamično. Zato nam je drago da imamo priliku ponovno ugostiti najbolje zagrebačke koktel barove u sklopu drugog SOLO. Cocktails festivala. Ovo je izvrsna prilika za sve koji još nisu, da probaju signature koktele iskusnih barmena, ali i neke s Lemonove karte koktela i spritzeva koji će se također posluživati na terasi. Sudeći po onome što su prošle godine dečki iz Peaches & Cream i Blend bara pripremili, nitko neće ostati razočaran”, izjavio je Zlatko Orečić, suvlasnik Lemon Marketa.

image
Solo Cocktails Festival
image
Solo Cocktails Festival
image
Solo Cocktails Festival

Na listi onoga što možete popiti nalaze se i kokteli Šegrt, Folirant i Kicoš, originalni recepti Blend bara, dok su dečki iz Peaches & Cream bara pripremili svoje dobro poznate klasike, ali i neke posve nove koktele koji će se moći kušati samo na festivalu.

Drugo izdanje SOLO. cocktails festivala počinje u petak 30. lipnja u 18 sati, a trajat će sve do nedjelje u ponoć. Više informacija od festivalu možete pronaći na Facebook eventu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:57