Izvor fotografija: iStock
Ideja za recept: Foozdarije
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode! Kao mala crna haljinica, torta od jabuka je svevremenska. Jabuke obožavamo na sve načine, karamelizirane, u štrudli, u piti, u biskvitu… Odlučili smo se malo odmaknuti od naše komforne zone i u naš biskvit od jabuka dodati 125 ml maslinovog ulja… I znate što? Ispalo je savršeno!
Za ovu ljepotu će vam trebati:
- 2 jaja
- 1 žumanjak
- 150 g šećera
- 120 g brašna
- 125 ml maslinovog ulja
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 naribane jabuke
- korica 1 naribane naranče
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Dobro izmiksajte jaja, žumanjak i šećer dok smjesa ne postane gusta. Dodajte maslinovo ulje. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posebnoj posudi i dodajte ga ostatku smjese. Umješajte ekstrakt vanilije, jabuke i koricu naranče. Kalup za tortu namažite maslacem i lagano pobrašnite, smjesu stavite unutra i pecite oko 50 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....