Torta od jabuka na talijanski način!

Decorated with powedered sugar and little daisy
Za nju nabavite najbolje maslinovo ulje...
Za nju nabavite najbolje maslinovo ulje...

Izvor fotografija: iStock

Ideja za recept: Foozdarije

Klasik koji nikada ne izlazi iz mode! Kao mala crna haljinica, torta od jabuka je svevremenska. Jabuke obožavamo na sve načine, karamelizirane, u štrudli, u piti, u biskvitu… Odlučili smo se malo odmaknuti od naše komforne zone i u naš biskvit od jabuka dodati 125 ml maslinovog ulja… I znate što? Ispalo je savršeno!

Za ovu ljepotu će vam trebati:

  • 2 jaja
  • 1 žumanjak
  • 150 g šećera
  • 120 g brašna
  • 125 ml maslinovog ulja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 naribane jabuke
  • korica 1 naribane naranče

Decorated with powedered sugar and little daisy

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Dobro izmiksajte jaja, žumanjak i šećer dok smjesa ne postane gusta. Dodajte maslinovo ulje. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posebnoj posudi i dodajte ga ostatku smjese. Umješajte ekstrakt vanilije, jabuke i koricu naranče. Kalup za tortu namažite maslacem i lagano pobrašnite, smjesu stavite unutra i pecite oko 50 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 12:15