Totalno čokoladni cupcakesi-bijeli!

Zašto ne biste iskoristili bijelu čokoladu?

Nekima je pre mliječna. Pojedinci ne žele ni razgovarati o njoj u kontekstu čokolade. Kako bilo bijela čokolada kod mnogih je omiljena i nepravedno gurnuta po strance. Budući da je danas ponedjeljak i ako ste jedan od sretnika koji nisu uspjeli spojiti sve praznike zasladite si dan cupcakesima od bijele čokolade. Priprema? I više nego jednostavna!

Trebat će vam:

100 g omekšalog maslaca

200 g šećera

3 jaja

170 g crème fraiche

115 g mlijeka

300 g brašna (pola glatkog pola oštrog)

1 žličica praška za pečenje

100 g otopljene mliječne čokolade

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Postupak:

1. Zagrijte pećnicu na 180°

2. Izradite maslac i šećer mikserom u kremastu smjesu bez grudica.

3. Dodavajte jaje jedno po jedno, a između dobro izmiksajte.

4. Dodajte crème fraiche, mlijeko, ekstrakt vanilije, bijelu čokoladu, prašak za pečenje i brašno.

5. Sve dobro promiješajte (kuhačom) kako biste dobili homogenu i jednoličnu smjesu

6. Smjesu stavite u čašice za cupcakese (do pola ispunite jer će se inače preliti preko)

7. Pecite kojih 15 minuta dok ne postignu zlaćanu boju

8. Pustite ih da se malo ohlade, a za dodatno čokoladan štih otopite još bijele čokolade i prelijte preko cupcakesa i pospite mljevenih orašastih plodova te poslužite uz kavu ili kakao

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:45