To se ne preskače

Tradicionalno Vinkovo u Iloku ‘zove‘ na šarana na rašljama, slavonske pečene kobasice, slaninu i najbolja vina

Ako nemate drugih planova, rezervirajte idući vikend za odlazak u Ilok!

Na istoku Hrvatske započinje nova vinogradarska godina, ali i četverodnevna vinska manifestacija Vinkovo u Iloku kojom se od zaborava čuvaju stari običaji i promovira tradicija ovog djela Slavonije.

image
Marko Mrkonjić/Cropix

Od 19. do 22. siječnja više od 3500 posjetitelja, koliko ih očekuju organizatori, odazvat će se tradicionalnoj manifestaciji u Iloku, gdje će se kroz četiri dana promovirati kultura, običaji te srijemski specijaliteti, od vina i rakija do slanih i slatkih jela.

image

Vinkovo u Iloku

TZ Ilok

Za one koji ne znaju, Vinkovo u Iloku poseban je događaj za ovaj kraj, ali i cijelu Slavoniju. Tada se ukrašavaju i lipicanci koji će proći ulicama grada, a njihovi jahači odjeveni u vezene košulje i rekljama, koje se čuvaju za posebne prigode i pokladna jahanja, obilazit će kuće. Kako obično biva u ovom gostoljubivom kraju, domaćini će ih ispred kuća dočekati s kiflicama, gužvarom, čvarcima, kobasicom i vinom, a svi će se skupa okupiti na pokladnom sajmu u staroj jezgri grada. Ondje će ih dočekati tamburaši i iločki vinari s vinom i šaranom na rašljama, pečenim kobasicama i slaninom te dimljenim buncekom.

image

Pokladni sajam

TZ Ilok

Od nove lokacije pokladnog sajma, preko vinskih i slikarskih radionica, do svečanih večera i vinskog šatora uz cjelovečernje zabave s poznatim tamburašima i bendovima - dani su to kada iločke vinarije otvaraju svoja vrata kušaona svim gostima i nude im svoja najfinija vina, pokoju izbornu berbu i stvaran doživljaj vinske zabave.

Ako nemate drugih planova, rezervirajte idući vikend za odlazak u Ilok! Program događanja je u nastavku, a više informacija potražite na stranicama Turističke zajednice Iloka, ovdje.

image
Press
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:39