PREPORUKE NAJBOLJIH

Tri zicera s Fuliranja! Od najboljeg burgera, preko preukusnog kuhanog jela do slatkog hita

Isprobali smo gotovo sve što se nudi na ovogodišnjem izdanju Fuliranja i izdvojili tri favorita zbog kojih vrijedi doći na zagrebački Advent

Zagrebački Trg Josipa Jurja Strossmayera i ove godine postaje jedna od najpopularnijih adresa među ljubiteljima Adventa. Tamo se, naime, ponovno održava mnogima omiljeno Fuliranje, i to od 29. studenoga do 7. siječnja. U 17 kućica predstavit će se isto toliko ugostitelja, a kako bismo se pobliže upoznali s ponudom, ove su godine bili na testiranju na kojem se svaka kućica predstavila jednim jelom. Isprobali smo ih sve i između redova kobasica, burgera, pizze i pohanih mesnih i ribljih jela izdvojili naša tri favorita.


Ne propustite!

VELIKO TESTIRANJE: Kušali smo sve što će se nuditi na ovogodišnjem Fuliranju! Srdoč radi top burgere, a favorit je i sarma

Smeš Vol.2 burger Denija Srdoča s dry aged junetinom, cheddarom i raguom od gljiva, cronut s pistacijom i limunom iz Boogie Laba i sarma s krumpirom tima iz Picnic-Mingle & Fun

image
Marko Todorov/Cropix

BURGER ZA ONE KOJI IGRAJU NA SIGURNO

Uz chefa Marka Palfija i njegove pohance, Damira Tomljanovića i prilično dobar sendvič s kobasicom, Ivana Pažanina s festivalskoj publici dobro poznatim burgerima i Mate Jankovića s kobasicama, iz Rijeke u Zagreb i ove godine stiže mladi, talentirani chef Deni Srdoč.

image
Marko Todorov/Cropix

Posjetiteljima će se predstaviti u kućici Nebo by Deni Srdoč Streetstyle, a među ostalim, nudit će i odličan burger s raguom od gljiva. Smeš Vol.2, kako ga naziva, sadrži i dry aged junetinu, cheddar sir i hrskavi luk, a sve je upakirano u slatkasto pecivo. Sočan, bogat okusom i teksturama, ovaj burger bit će dobar odabir za one koji uvijek biraju poznate forme. Jer, složit ćete se, burger je uvijek sigurna ideja.

image
Marko Todorov/Cropix

SARMA ZA JAKO GLADNE

Ekipa iz Picnic-Mingle & Fun posljednjih nekoliko godina svojim kreativnim razmišljanjem probila se u sam vrh kada je u pitanju festivalska ponuda hrane. Osim odličnih burgera i pizza, prošle su godine publiku osvojili i svojom Drugačijom sarmom kojoj, osim mesne komponente i kiselog kupusa, dodaju i espumu od krumpira, kapljice ulja peršina i dehidriranu dimljenu papriku.

image
Marko Todorov/Cropix

I ne brinite, čak i ako dosad niste znali što je točno espuma, jednom kada žlicom zagrabite zalogaj ovog kremoznog zimskog jela, sve će vam postati jasnije. Picnicova sarma dolazi u povećoj porciji i zbilja je zasitna pa vam uz nju neće trebati čak ni desert.

image
Darko Tomaš/Cropix

SLATKO ZA KRAJ

Ako ipak smatrate da odlazak na Fuliranje bez slatkog nema smisla, možda će vam se svidjeti ponuda ekipe iz Boogie Laba.

image
Darko Tomaš/Cropix

Oni su, naime, za zimsko druženje na Strossmayerevu trgu napravili slanu i slatku varijantu cronuta, hibrida kroasana i donuta, a svoju razlistanu poslasticu pune pistacijom i limunom. Složit ćete se, kombinacija s kojom nema greške.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:15